Kezdőoldal » Otthon » Házimunka » Hogyan tudok hazilag vizkooldo...

Hogyan tudok hazilag vizkooldot eloallitani?

Figyelt kérdés
Elektromos vizforraloba szeretnem hasznalni.
2010. febr. 22. 19:04
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:

"marad az elektrolízis konyhasó oldatból és akkor egycsapásra hidrogéned is lesz"

Nem biztos.

2010. febr. 22. 22:47
 12/18 anonim ***** válasza:

""marad az elektrolízis konyhasó oldatból és akkor egycsapásra hidrogéned is lesz"

Nem biztos."

Gondoltam házilagos körülmények között senki nem fog higany katódot alkalmazni.

Más indifferens elektródoknál pedig hidrogén és klór fog fejlődni, ez biztos!

Nem indiferens fém elektródon esetleg előfordulhat fémbeoldódás is, de gyakorlatból tudom, hogy akkor is lesz klór leválás az anódon. Ennek a mértéke függ az elektród anyagának standard potenciáljától és az alkalmazott áramerősségtől, feszültségtől is. (Hogy egészen precíz legyek, esetenként a hőmérséklettől, és mivel gázról van szó, a nyomástól is. De házilagos körülmények között feltételezhetjük a szobahőmérsékletet és a normál légköri nyomást.)

Lehet, hogy most keverem valamivel, de nekem úgy rémlik, hogy ezt az Ilkovics-egyenletből egzaktul ki lehet hozni. (Régen volt már a fiz-kém szigorlat, az előadás meg pláne.)

Mi a bajod a sósavval? Kazánba mondjuk nem önteném, de nem is ez volt a kérdés. A vízforralók általában rozsdamentes acélból, vagy valamilyen egyéb korrózióálló anyagból szoktak lenni. Meg se fog kottyanni neki a háztartási sósav.

Hogy talány nyomatékosításképpen én is leírjam a rövid önéletrajzomat, ahogy Te is tetted, én lassan 10 éve vagyok vegyész.

2010. febr. 23. 08:36
 13/18 anonim ***** válasza:
En a vízcsapra és a mosdóra ecetet + sutoport használom. Kicsit hagyom hatni, majd lemosom vízzel!
2010. febr. 23. 14:30
 14/18 anonim ***** válasza:
Ecet + sütőpor??? És ez így mért jó? Ez ecetsav savas, a sütőpor (nátrium-hidrogénkarbonát) meg bázikus. Egymást semlegesítik. :S
2010. febr. 23. 15:15
 15/18 anonim ***** válasza:
Na, vegyész agyvillogtatás beindult... Tisztára mint a pasik "kinek nagyobb" harca...:)
2010. febr. 23. 16:39
 16/18 anonim ***** válasza:

Oké, akkor bocs, hogy meg mertem kérdezni ezt a számomra logikátlannak tűnő dolgot.

Azt hittem ez az oldal ezért van. :(

2010. febr. 23. 17:25
 17/18 anonim ***** válasza:
Csak a kérdező nem kap hasznos választ, de nem baj, a sav meg a bázis tényleg fontosabb...:))
2010. febr. 23. 17:57
 18/18 A kérdező kommentje:
Maskor is fogok egyszeru kerdeseket kiirni, legalabb jol szorakozhatok a sok magyar noi Rambon! :-D Koszonom szepen a valaszokat! Mindegyik segitett, es a sajat belatasom szerint kiprobalom oket!
2010. febr. 23. 21:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!