Hogyan tisztitsam ki a szönyegemet házilag?
anyu vanish szőnyegtisztító porral szokta.
elfogadható áron van és nagyon szép lesz tőle.
Én is használtam már a Vanish-t, de nem olyan "lazán", hogy felmosó...
Először is, nem mindegy, hogy hurkolt (mint a buklé), vagy vágott szálú szőnyegről van-e szó. A hurkolt könnyebben tisztítható, mert nem dolgozódik bele annyira a szennyeződés.
Nekem vágott szőrű szőnyegem van, nem is egyszer tisztítottam már a következő módszerrel:
Kezdésül nagyon alaposan ki kell portalanítani (ha van poroló, az jobb) a szőnyeget.
A mosószerhez leírt hígitással EGYSZERI adagot készítsünk, mert könnyebb habbá varázsolni egy jó, kemény nejlonszivaccsal. Ugyanezzel a szivaccsal elkenjük a szőnyeg egy darabkáján (kb. 1 m2-re elég) a habot. Most ajánlanám, hogy egy viszkóz-szivacsot szerezzünk be (ez az, amelyik kőkemény, ha megszárad) és kicsavart-nedvesen ezzel dörzsöljük be a habot radírozó mozdulattal (kiszedi a haj-és szőrszálakat is ez a szivacs ezzel a mozdulatsorral) a szőnyegbe. Rögtön utána töröljük minél szárazabbra a tisztított részt egy jó nedvszívó kendővel.
És így tovább az egész szőnyegen.
Ezután meg kell száradnia a szőnyegnek, lehetőleg vízszintes felületen. Végül újra alaposan ki kell porszívózni, mert ezzel jön ki a szálak alján is fellazult piszok.
Jó munkát!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!