Aki nagyon rendetlen volt, hogy tanult meg végül szép rendet tartani a lakásában?
Nálam is a gyerekek miatt kellett. Ha totyogó van a lakásban akkor az is csinál akkora kuplerájt, hogy ha nem pakoltam volna, akkor a lakás szemétdombként nézett volna ki. Aztán olyankor már nem lehet szanaszét hagyni mindent, a szemetet a kukában feltornyozva hagyni.
A másik ok ami miatt rendet tartok, hogy utálok takarítani és ha minden elől van akkor nem tudok port törölni. A tárolást oldottam meg, szinte minden rejtett, nincs elől ezernyi bizbasz, és kegyetlenül selejtezek: nincs fölösleges holmink, ami nem kell, az megy ajándékba ha használható még másnak. Így fél óra alatt kitakarítom a lakást és úgy néz ki, mintha mintaháziasszony lennék.
Rettenetesen kupis vagyok, bár koszos nem! Kitakarítok, de rá 3-4 órával már újra minden szanaszét. Ellenben, így megtalálom a holmijaimat, ha rend van soha.
Viszont nagyon égett a képem, mikor a pasimhoz költöztem. Hogy majd egy koszos, rendetlen lánynak tart majd. A megfelelési vágy rákényszerített, sőt egy kis idő után már azt vettem észre, hogy idegesít, ha nem csillog-villog minden. Viszont sajna így is néha a kanapén maradt egy pulcsi vagy az ajtóban a cipő, de ez ahhoz képest ahogy éltem. :D
Ellenben van egy barátnőm akivel sokszor éltem kettesben, volt h egy szobában. Na ha vele voltam akkor mindenhol ruhák, cipők ... jézusom.
Szerintem akarás kérdése.
Iszonyú kupis vagyok.
De annyira, hogy a földreesett ruhát inkább átlépem mint hogy felszedjem :(.
Aztán egyik reggel elkezdtem a flyladyt.
Most olyan feszes takarítási rendszerem van, mint egy olimpiai bajnok edzésterve.
Ja és post it-tal édesanyám különböző motiváló mondatait kiírtam a problémás területekre (nem szégyelled magad? A cigányoktól vettél lakberendezési tippeket? A gyereket megtaláltod ebben a kupiban?)
Szóval van napi, heti, havi feladatsorom, amihez általában tartom magam. Máshogy nem megy sajna.
Kedves #7-es! Írhatnék neked? Szerettem volna én is elkezdeni a flyladyt, de nem igazán értem.
Köszönöm mindenkinek a választ. Most a héten itthon vagyok, gondoltam minden nap egy keveset takarítok, de olyan lusta vagyok, már most elcsúsztam vele :/
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!