Fugatisztítás tömény sósavval. Lehet bajom?
Figyelt kérdés
Egy ismerősöm tanácsára 30%os tömény sósavval, gumikesztyűben, szivaccsal nekiestem a fugák tisztításának. Egy másik ismerősöm félúton a munkafolyamatot azonnal befejeztette velem, mondván nagyon magas a sósav koncentrációja. Lehet bármi bajom? Vettem néhányszor levegőt közben, de nem szipuztam azért a sósavból. Jó alaposan feltöröltem hideg vízzel. Meddig nem érheti más vegyszer a felületet? És igaz, hogy most fél óráig nem gyújthatok rá?2015. febr. 25. 14:41
11/12 anonim válasza:
Ha lecsavarod a kupakját és nem tapasztalod a füstölgést (ködölgést) akkor igen.
Ha a tömény sósavra jellemző füstölgést látsz a flakon szája körül, akkor hígítsd meg, 1 rész vízhez tölts 2 rész sósavat.
12/12 anonim válasza:
sokszor használok sósavat a guga tisztitáshoz alaposan szellőztetek és hideg bő vizzel tisztitom utána bajod nem lesz tőle ha nem kevered össze semmivel!Igaz nem egészséges de 100% felszedi a koszt
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!