Penészes a fal a lakásban, mit tegyek?
A sósav is megöli a penész gombát :)
Ha már levered a vakolatot előtte azért próbáld meg.
Kedves kérdező, hamar el fog illanni a Szavó szaga és legközelebb azért egy arasznyi (20 cm) távolságot tarts a bútorokkal a faltól, hogy ott is áramolhasson a fűtés által felmelegített levegő, ami melegíti majd a falat, és nem fog újra penészedni, ha eddig sem penészedett máshol a fal. Amúgy csak emiatt, ne vakold újra a falat.
Freedline nevű kommentelőnek pedig azt üzenem, hogy nagyon félreértelmezi a fizikából tanultakat. Ezt írod " ...ha a levegő páratartalma eléri (gyors hideg) a harmatpont állapotot akkor a pára kicsapódik..." . Nos, ha a levegőből a levegőben a pára kicsapódik, azt ködnek nevezzük. De a legnagyobb mínuszok röpködése esetén sem tapasztaltam sosem, hogy szellőztetéskor a házban köd képződne. A kinti nagy hidegben a levegő abszolút páratartalma kicsi. A szellőztetés nem hűti le olyan gyorsan a felületeket bent, hogy a falon, vagy a bútorokon párakicsapódás legyen, hiszen ezek a felületek melegek. Tehát a felületeken sem okoz a szellőztetés párakicsapódást, mert a felületek nem hidegek. (Maximum a kitárt ablak külső, hideg ablaküvege párásodhat be, de amikor becsukom az ablakot, az kívülre kerül.... A kinti levegő meg bent felmelegedve sokkal kisebb relatív páratartalmat eredményez belül.
Szia!
Valóban meglehet hogy a leírásom nem tér ki teljességgel fizikai és egyéb meghatározásokra.
Egészen egyszerűen a meteorológiai jelenségként ismert köd(felhő) kialakulhat zárt térben is.Jelen esetben a zárt tér mérete(lakás),légnyomás rétegei, nem felelnek meg a köd(felhő) képződésnek.Ha az általad említett nézőpontból vizsgáljuk akkor a köd nem alakul ki de a ködkicsapódás megvalósul.
En lemostam domestosos vizzel , utana lefujtam tomeny ecettel kesobb azt is letoroltem.
kb 3 nap mulva lefujtam festekboltban vett peneszolo szerrel.
jo alaposan kiszelloztettem utana.
azota nem jott vissza :)
ennek lassan 2 honapja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!