Kezdőoldal » Otthon » Házimunka » Penészes a fal a lakásban,...

Penészes a fal a lakásban, mit tegyek?

Figyelt kérdés
Az egyik szobában a padlótól kB 30 centis penész van felfelé. Azon kívül, hogy a vakolatot leverem és újra vakolom, milyen lehetőségek vannak. A Szavo nevű penészölő jó lenne rá?
2014. nov. 19. 12:39
1 2
 11/18 A kérdező kommentje:
Ki van fűtve rendesen, 22 fok alá nem megy sosem a hőmérséklet. A fal szívja felfelé a nedvesseget, ez kívülről is látszik mostmár. A szigetelés szerintem rontana a helyzeten, de komolyabb beruhazast most úgysem tudnánk végezni, marad a gyors és olcsó megoldás, inkább többször, tudom,ez az alapproblémát nem oldja meg.
2014. nov. 19. 20:24
 12/18 anonim ***** válasza:
Freedline, eléggé tisztában vagyok ezekkel. A fűtés lejjebb vétele ront a páratartalmon, ez világos, de a hidegben szellőztetés javít, a kicsapódás feltételeinek az ellentéte történik.
2014. nov. 19. 21:46
 13/18 anonim ***** válasza:

A sósav is megöli a penész gombát :)

Ha már levered a vakolatot előtte azért próbáld meg.

2014. nov. 19. 22:21
 14/18 A kérdező kommentje:
Köszi mindenkinek, befújtam Szavo-val, a penész eltűnt, de irtó erős szaga van. Boaaaa.
2014. nov. 20. 12:27
 15/18 anonim ***** válasza:
100%

Kedves kérdező, hamar el fog illanni a Szavó szaga és legközelebb azért egy arasznyi (20 cm) távolságot tarts a bútorokkal a faltól, hogy ott is áramolhasson a fűtés által felmelegített levegő, ami melegíti majd a falat, és nem fog újra penészedni, ha eddig sem penészedett máshol a fal. Amúgy csak emiatt, ne vakold újra a falat.

Freedline nevű kommentelőnek pedig azt üzenem, hogy nagyon félreértelmezi a fizikából tanultakat. Ezt írod " ...ha a levegő páratartalma eléri (gyors hideg) a harmatpont állapotot akkor a pára kicsapódik..." . Nos, ha a levegőből a levegőben a pára kicsapódik, azt ködnek nevezzük. De a legnagyobb mínuszok röpködése esetén sem tapasztaltam sosem, hogy szellőztetéskor a házban köd képződne. A kinti nagy hidegben a levegő abszolút páratartalma kicsi. A szellőztetés nem hűti le olyan gyorsan a felületeket bent, hogy a falon, vagy a bútorokon párakicsapódás legyen, hiszen ezek a felületek melegek. Tehát a felületeken sem okoz a szellőztetés párakicsapódást, mert a felületek nem hidegek. (Maximum a kitárt ablak külső, hideg ablaküvege párásodhat be, de amikor becsukom az ablakot, az kívülre kerül.... A kinti levegő meg bent felmelegedve sokkal kisebb relatív páratartalmat eredményez belül.

2014. nov. 20. 14:33
 16/18 anonim ***** válasza:

Szia!

Valóban meglehet hogy a leírásom nem tér ki teljességgel fizikai és egyéb meghatározásokra.

Egészen egyszerűen a meteorológiai jelenségként ismert köd(felhő) kialakulhat zárt térben is.Jelen esetben a zárt tér mérete(lakás),légnyomás rétegei, nem felelnek meg a köd(felhő) képződésnek.Ha az általad említett nézőpontból vizsgáljuk akkor a köd nem alakul ki de a ködkicsapódás megvalósul.

2014. nov. 20. 14:49
 17/18 anonim ***** válasza:

En lemostam domestosos vizzel , utana lefujtam tomeny ecettel kesobb azt is letoroltem.

kb 3 nap mulva lefujtam festekboltban vett peneszolo szerrel.

jo alaposan kiszelloztettem utana.

azota nem jott vissza :)

ennek lassan 2 honapja.

2014. nov. 20. 15:35
 18/18 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek, átvariáljuk a szobát, nem lesz azon a falon, csak egy íróasztal, talán megoldodik, de nem fűzök hozzá sok reményt.
2014. nov. 20. 18:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!