Miért penészedik minden fal a lakásban?
>A páratartalom mérő szerint télen is 20 százalék alatt, rendszeresen szellőztetünk. Mit lehet vele kezdeni?
-Cseréld le a páratartalom mérőt :) Nekem öt is van, ötfélét mutatnak... 20% alatt már fájna a szemed a kiszáradástól, és kaparna a torkod, biztos hogy rosszul mér.
Egy légmentesen zárható edénybe tegyél vizet és tedd bele a mérőt. 100% lesz a páratartalom bent, mint fog mutatni a mérő egy nap múlva?
Én ugyan még nem próbáltam, de állítólag a teafaolajos kifestés sokat segít.
Ami nálunk bevált, az a szoba átrendezése volt, bár nálunk nem a nyílászárók körül, hanem a "hideg" falakon jelent meg a penész.
Kérlek, majd tájékoztass, hogy végül mi hozott tartós megoldást!
Köszönöm a válaszokat! A második válaszolónak abban igaza van hogy a szellőzés borzasztó,nem lehet huzatot csinálni.
Az átrendezés lehet hogy segítene,de minden szobának legalább 6 vagy 7 fala van,bebútorozni se lehetett rendesen. Megpróbálkozunk majd a festéssel.
Ja,azt nem említettem,hogy nem lehet szigetelni,társasházról van szó :( de a szellőző is jó megoldás lehet. Engedélyköteles egy ilyen beépítése?
.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!