Kezdőoldal » Otthon » Házimunka » Hogy, mivel takaritsam OTT a...

Hogy, mivel takaritsam OTT a wc-t, hogy fehér legyen?

Figyelt kérdés
Albérlet. Retyó...a mély és a lapos öblítésűnek a kereszteződése...a viz alatt nem fehér a wc hanem az idők alatt lerakodó rondaságok elszinezték. Sima wc keféléssel nem jön le. Csináltam azt is hogy egy éjszakára beleöntöttem majd egy fél flakon vízkőoldót (vagy sosavat mar nem emlekszem) de ugy se történt érdemi változás. Mit tegyek hogy fehér legyen?
2014. nov. 18. 16:51
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
89%

mi a vizet kiszedjük ,pl szivacsal,és sósavat teszünk a helyére,

-ha ez nem hozza le ,akkor semmi,

2014. nov. 18. 17:26
 2/11 anonim ***** válasza:
82%
Egy liter sósav éjszakára, majd reggel budikefével lenyúlni.
2014. nov. 18. 17:29
 3/11 anonim ***** válasza:
59%

A sósav max lemarja a porcelánt. Elég nehéz kérdés, mert az a barna folt évtizedek lerakódása, valószínűleg vízkő és egyéb szennyeződés miatt alakult ki. Próbálj meg beleönteni fehérítős domestost, vagy flóraszeptet, valamint vízkőoldót, akár egész éjszaka benne hagyhatod, illetve erős fertőtlenítő hatású wc tisztító folyadékot. Próbálkozhatsz a "Septifos" nevű szerrel, (igaz, hogy emésztőhöz van, de a lefolyóban is elpusztítja a nem kívánt élőlényeket/bacikat) az magát a lefolyót is tisztítja, de azért olvasd el a használati utasításokat is. Valószínűleg nem fog elsőre eltűnni, lehet, hogy több alkalomra lesz szükséged. De lehet, hogy nem fog sikerülni, olyan makacs és régi az elszíneződés.

Arra viszont nagyon figyelj oda, hogy ne nagyon keverd össze a különböző vegyszereket, mert olyan gázt fejleszthetnek amiktől akár meg is halhatsz, ha valami erős szert használsz akkor addig nyisd ki az ablakot bármilyen hideg is van, mert veszélyes.

2014. nov. 18. 17:39
 4/11 anonim ***** válasza:
100%
A sósav NEM marja le a porcelánt, csak a zománcot. Nálunk a vízvezetékszerelő is sósavat használt.
2014. nov. 18. 18:05
 5/11 anonim ***** válasza:
Bocsánat, elírtam.
2014. nov. 18. 18:09
 6/11 anonim ***** válasza:
34%
Próbáld ki az egyszerű háztartási hipót. csodákra képes.
2014. nov. 18. 18:42
 7/11 A kérdező kommentje:
A hipo kutya pélóját se csinálta...se a domestos,még mososzodat is ontottem bele :D Már minden mindegy alapon :D Akkpr viz kimerés és tömény sósav kúra lesz!
2014. nov. 18. 20:10
 8/11 anonim ***** válasza:
100%

Így kell csinálni,töményen.

Azért csak óvatosan.

Tüdő,bőr..és főleg a szemedre vigyázz!

2014. nov. 18. 21:13
 9/11 anonim ***** válasza:
100%
+1 pont a sósavra!
2014. nov. 18. 21:53
 10/11 anonim ***** válasza:
Én is sósavval csináltam, de nem egyszerre.
2014. nov. 18. 21:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!