Leveszitek a cipőt otthon?
Az ám a logika :D
Igen, a lakást használom, mert azért van. Nem fogok érzelmi kapcsolatot ápolni vele. Szerintem sokkal rigolyásabb dolog az, hogy az egyik szobában csak ezt lehet, a másikban csak azt. Nagymamám volt ilyen, az egyik szoba cipős, a másik papucsos, de ha a hálószobában akár azt a hibát elkövettük, hogy bent tettük le az ajtónál a papucsot, már lekapott a tíz körmünkről...
Az teljesen más, ha valaki összesározza a lakást, mondván hogy az asszony feltakarít. De ha én feltakarítom, fenntartom a jogot, hogy összesározzam.
Egyébként a sok 5 percből nem lesz semmi, ha a családi élet rovására megy vagy nagyobb lakásba költözünk, akkor veszek egy robotporszívót, és az szépen minden reggel körbejár, amíg nem vagyunk otthon. Persze ettől szörnyű háziasszony vagyok :D
Általában az előszobában ledobjuk a cipőt, aztán benti papucsban, vagy mezítláb járkálunk, kinek hogy tetszik. Van egy papucs az udvarra, hogy ha kiszaladok, ne kelljen cipőt venni. De ha sietek, és nincs sár, nem veszem le. Meg ha a műhelyből beszaladok valamiért, akkor sem. Van lábtörlő, letopgom, letörlőm a lábam, és kész.
Tehát ha "tartósan" a házban maradok, akkor leveszem, ha csak belépek valamiért, akkor marad. Ez így működik a család többi tagjánál is.
mindig leveszem, de ha valamiért vissza kell szaladnom, a nappaliba reggel, akkor természetesen nem.
szinte naponta porszívózok a macska miatt, de még így sem tartanám higiénikusnak, ha cipővel trappolnánk körbe a lakást.
konyha-fürdő-előszoba greslap, a 2 szobában pedig lamináltpadló van.
Az előszoba tele van cipős polccal, nem véletlen. Ha hazaérünk csere, itthoni papucs, vagy mamusz fel és kész. Minden egyes zug parkettás vagy járólapos a házban, fázós lábúak vagyunk, úgyhogy mindenki papucsban mászkál mindenhova. Van kinti papucsom is, ha csak kiszaladok valamiért, de általában ha nem sáros a cipőnk és csak be kell szaladni valamiért, mert ott maradt, akkor sem tépem le senki fejét, mert cipőben belépett a szobába...
Nem érezném magamat itthon komfortosan cipőben. Egyszerűen így lettem nevelve és nekem így természetes is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!