Megérné venni varrógépet ha eddig még sohasem használtam?
A varrógépet használni is meg kell tanulni, nem csak a szabás-varrást. Ha nem értesz a géphez, a legdrágábbat is hamar tönkre teheted.
Géppel varrni nem olyan egyszerű, ahogyan azt sokan elképzelik.
Attól függ, mennyi lelkesedés és kitartás van benned. Ha már most tele vagy tervekkel, akkor sem biztos, hogy megéri, lehet, hogy elmegy a kedved az első sikertelenségektől.
Amúgy a varrásban nem a varrás a legnehezebb, hanem a szabás. Az haute couture-t meg kézzel csinálják. :)
Megveszem az anyagot, az még nem is olyan drága. De ha hozzáadom a tartozékokat, cippzárt, gombot, cérnát, gumit, nagy átlagban olcsóbban is meg lehetne venni hasonlót. Én azért varrok, mert szeretem csinálni, nem azért, mert megéri.
Mindenképpen! Én is most vettem egyet, pedig pasi vagyok. 6-7e Ft-okért lehet kapni javítható, 10-15e-ért azonnal hadra fogható használt Lucznik 438-ast vagy Neumann/Veritas gépet, és ezek már szinte mindent tudnak, amit a maiak. Egyszerű cikk-cakk géppel meg Dunát lehet rekeszteni, annyi van.
Az én első munkadarabom egy textil porzsák volt zipzárral. Azon ki is próbáltam szinte minden programot. Aztán varrtam egy hámocskát a foximra 25mm-es hevederből, mert már az ilyesmiért is 2-3e Ft-okat kérnek a boltban!
Holnap varrok egy új huzatot az Ikea főnökszékemre.
És valamikor, a távolabbi jövőben, megvarrom az autóüléseimet is, már megvan hozzá a műbőr, csak neki kell durálnom magam.
De ha csak nadrág fölhajtásra használod, akkor sem egy nagy befektetés.
Erről beszélek.
Most megéri x összeget egy szoknyára, vagy két szoknyára plusz nadrágfelhajtásra elkölteni?
Ha neked igen, vedd meg. (Én is megvettem)
Ha nem, mert csak állna a gép... akkor meg nem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!