Hány gép ruhát mosol egy héten, és hány főre? És mennyi és milyen mosóport, öblítőt használsz el egy hónapban?
Egy héten egyszer mosok, pénteken. De akkor 3 géppel. Külön a fehéret, a szinest és a törülközőt. Gépenként 2-2 adag mosópor és egy-egy adag öblitő fogy el. Még nem számoltam össze ez mennyi havonta. Egy bazi nagy doboz mosóport veszünk és kb. 2-3 havonta fogy el.
2-en vagyunk, gyerek nincs.
Öten vagyunk 5 gép hetente. (Abból 1 ágynemű, 1 törülköző, konyharuha) Ez így is 3gép, azaz 18 kg ruha hetente. Ennél többet nem is tudnánk csinálni.
egy 4,5 kilós persil olyan 2-3 hónapra elég, öblítőt nem használok, a szárítógépbe a kendőkből havi 1 doboz fogy.
Mintha Én kérdeztem volna. Nálam van MosóMasaMosodája.
Hárman vagyunk.
1 hónapban 4,5 l Bonux mosógél és minimum 2 l Lenor Sensitive. Egy héten egyszer mosok, szombaton. Külön fehérek, külön törölközők-zoknik, külön szinesek, külön sötétek, külön gyerekruhák, külön fehérneműk. ez egy napra 6 gépnyi ruha. + ha mosok ágyneműket, + polár takarók. Azt hiszem nem hagytam ki semmit.
24/N
Én mindig akkor mosok, mikor 4 kg-nyi ruha összejön, pazarlás féltöltettel vagy csak pár ruhával beindítani a mosógépet!
4 személyre mosok : hetente átlagban 4x-5x (külön fehér, külön színes, külön a pulcsik, ingek, külön a törülközők, konyharuhák, ilyesmi).
6kg-os TOMI Color és 6kg-os TOMI Kristály mosóport veszek egyszerre (színeshez és fehérhez külön!) ez általában 4-5 hónapig tart...
Valamilyen öblítőből (valamelyik "sensitiv", ami éppen akciós) általában 1 flakon kell havonta.
Én úgy tapasztalom, hogy a Tomi mosópor is tökéletesen jól mos, nem fogok 2x-3x annyit fizetni az Ariel vagy a Persil márkanévért!
Mindig nézem az akciókat és akkor szerzem be a mosóport és az öblítőket, ezzel sokat lehet spórolni. :D
19:50 vagyok
Én nem használok sokat a Tomiból : 4 kg ruhához 1 mérőpohárnyi mosóport öntök.
És a ruháink hófehérek, semmi nem szürke (lehet, ez az öblítésektől vagy a mosógéptől is függ?).
Volt már nálunk is Ariel meg Persil, én semmi különbéget nem látok (árban viszont nem mindegy)! :D
Kettő és felünkre mosok hetente egyszer,olyankor mindent:)
Ez azt jelenti,hogy (nagyon pici elől töltősünk van) 1 adag lepedő,ágynemű,takaró, 1 adag törülköző (fejenként 4-4,úgyhogy épp csak elfér), és 2-3 adag ruha színfogó kendővel és 1 adag fehérnemű és pizsi színfogó kendővel szintén:)
Én mosódiót használok és ecetes víz öblítőt,nos őszintén bevallom, 10 havonta egyszer kell költenem 3000ft-ot mosószerre,mivel a 250-grammos mosódió 50-60 mosásra is elég:)És mivel nekünk nincsenek még olyan szennyeződéseink,nagyon olcsón kijövünk:)))
Karira már itt lesz Abigél is,az ő ruháit is ezzel fogom mosni,így elkerülöm az ekcémát remélem( nekem kijött és sajna úgy félrekezelték,hogy asztma lett belőle),tudom,hogy a babák makacs foltokat hagynak de inkább veszek több textilpelust és ruhát,csak ne legyen baja:)
3főre. kb.7x egy héten (1 ágynemű, 1 törölköző, 1 gyerek, 2 színes, 1 világos, 1 egyéb(terítők/törlők, takaró, szőnyeg etc.-külön persze)
Folyékony persil sensitive kb. 1liter havonta (100ml per adag)
Silan aromatherapy bordó sokáig elég kb.3hónap egy nagy flakon(keveset teszek azt is felöntöm vízzel)
/Azt gondolom nagyobb adagot javasol a gyártó, hogy gyakrabban kelljen venni, pedig kevesebbel is eléred uazt a hatást)
heti 2-3x mosok 1 géppel. nem mosom külön a színest, meg a fehéret, mert akkor vagy félig lenne mindig a mosógép, vagy nem lenne mit felvennem...
mosóporból biopont használok, az elég 2-3 hónapig is, öblítőből havonta veszek, most épp sárga coccolinom van :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!