Mit tegyek a kabinnal?
Szóval a szituáció! Főbérlő kiadja a lakást, amiben van egy zuhanykabin, a kabin ajtaján pedig csíkok. Pontosan nem tudom, hogy savmaratott vagy homokfúvott. A lényeg, hogy normális takarítási technikát alkalmazva ezek a csíkok valahogy leoldódtak. Most a főbérlő követeli a teljes kabin kicserélését. Lehet ilyen csíkokat valahogy újra rávarázsolni (akár üvegesnek) a kabinra?
köszi
Szerintem ez hülyeség, hogy ki akarja cseréltetni.
Írtatok szerződést? Amennyiben nem, úgy nem tudja behajtani, fenyegesd meg, ha nincs szerződés, jelented az apeh-nek, hogy feketén kiadja a lakását.
Amennyiben írtatok szerződést, kérdezz meg egy jogi tanácsadót (www.donna.hu).
Véleményem szerint sima takarítás során a csíkok nem tűnnek el. Ez nem tudom milyen kabin lehet.
NE VEGYÉL KABINT!!! Ne engedd átverni magadat!!!
Biztos, hogy üveg (üveget lehet homokfúvásban részesíteni, vagy savmaratni, műanyagot nem) a kabin? Általában inkább valamiféle plexi szokott lenni. Ha mégis üveg lenne (amit kétlek): a savmaratás, illetve a homokfúvás során is sérül az üveg anyaga, így alakul ki a minta. Mivel az üveg felülete "sérült", te azt háztartási takarítószerekkel nem tudod tömíteni, tehát valószínűleg egy matrica, vagy festék jött le a kabin faláról. (Mivel nem árultál el részleteket, így ezt nehéz megítélni)
Egy tipp: beszélj a főbérlővel (ne áruld el előre szándékodat) kérj fotót az eredeti kabinról, még jobb lenne, ha a gyártó is kiderülne. Ha kedves vagy a főbérlővel neten biztos segít megkeresni a beszerzési forrást :-) Ha ez megvan, már csak a gyártóval kell beszélni, lehet, hogy még ingyen is hozzájutsz a matricákhoz. Ha nem akkor meg biztosan meg lehet oldani házilag (egyébiránt a savmaratást is, de ez elég veszélyes, meg hát nagy a felület, és nem is olcsó a hobbi savmarató cucc! És az a kabin amiről lejött a minta, tuti, hogy nem savmaratott!!!)
Még valami: Mivel takarítottál, hogy jöttek le a csíkok, ha ezt tudjuk, egyszerűbb kikövetkeztetni, hogy milyen anyagból volt.
Egyébként amennyiben ez igaz amit írtál:
"normális takarítási technikát alkalmazva ezek a csíkok valahogy leoldódtak", te rendeltetés szerűen használtad, nem terhel felelősség. A főbérlő talán kikötötte, hogy mivel kell takarítani? Adott karbantartási utasítást?
A béke érdekében szerintem a matrica, vagy festés a legkézenfekvőbb megoldás!
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!