Kezdőoldal » Otthon » Házimunka » Rengeteg ablakot kell megpucol...

Rengeteg ablakot kell megpucolnom. Méghozzá gyorsan. Mi a titka?

Figyelt kérdés
Csinálom csinálom, de nem haladok vele sehova. Csak az idöm telik. Mindig foltos, vagy csíkos valahol. Teljesen kivagyok. Hogyan csináljam, hogy ne csak idövesztegetésnek tünjön?

2013. máj. 16. 16:11
1 2
 11/13 A kérdező kommentje:

Elsönek: Külföldön dolgozok takarítónöként, ahol lépcsöházakat takarítok. Apránként bele kell süritenem az idöbe egy három lépcsöházas társasház ablakait is. Tehát baromira nem munkaundor... csak nem tudom, hogy te ideges lennél-e a helyemben, ha hiába szenvednél vele, nem haladnál úgy ahogy szeretnél...!

A többieknek nagyon köszönöm.

Tehát enyhén mosogatószeres vízbe mártom a molit, megpamacsolom, azután egy szééép egyenes(nem hullámos) lehúzóval lehúzom, majd a kereteket körbe törlöm.

2013. máj. 18. 14:07
 12/13 schocko ***** válasza:
100%
...mindegy mennyire mosószeres a víz, de mi elég töményen használtuk (5 liter vízre fél decit legalább)...belemártod a molit, ha nem akarod, hogy nagyon csöpögjön, akkor kinyomkodod kézzel, úgyis marad benne még jónéhány ablakra való...rákened vele az üvegre, nem baj, ha megy egy kicsit a keretre is, de ha nem nagyon piszkosak, mondjuk belső oldalon, akkor nem muszáj egész a keretekig bekenni, majd a lehúzó úgyis visz oda is...ha viszont piszkosak, akkor lehúzás előtt a keretek mentén végigtörlöd egy nedvesebb microfiberessel és utána húzod le...ha nem tudod megszakítás nélkül az egész üveget, akkor haladj fentről lefelé vagy oldalirányban, de mindig kerettől keretig...a végén pedig megtörlöd a kereteknél...legjobb lenne, ha tudnál szerezni Unger lehúzót, mert azzal már lehet dolgozni rendesen...
2013. máj. 18. 15:33
 13/13 A kérdező kommentje:
Köszönöm a tippeket. Végül nem molit használtam, hanem egy pici rongyot, azzal kentem a mosogatós vizet az ablakra. Viledás lehúzóval húztam le. Végül körbe töröltem microfiberessel. Ja, és almaillatú Fairy-t tettem a vízbe, de nem sokat, mert elöször úgy felhabzott, hogy kijött a hab a vödörböl. Az a lényeg, hogy szép lett, és sikerült az összessel végezni. Hepiend :) A végére már megszerettem az ablakpucolást..
2013. máj. 24. 13:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!