Rengeteg ablakot kell megpucolnom. Méghozzá gyorsan. Mi a titka?
Figyelt kérdés
Csinálom csinálom, de nem haladok vele sehova. Csak az idöm telik. Mindig foltos, vagy csíkos valahol. Teljesen kivagyok. Hogyan csináljam, hogy ne csak idövesztegetésnek tünjön?2013. máj. 16. 16:11
11/13 A kérdező kommentje:
Elsönek: Külföldön dolgozok takarítónöként, ahol lépcsöházakat takarítok. Apránként bele kell süritenem az idöbe egy három lépcsöházas társasház ablakait is. Tehát baromira nem munkaundor... csak nem tudom, hogy te ideges lennél-e a helyemben, ha hiába szenvednél vele, nem haladnál úgy ahogy szeretnél...!
A többieknek nagyon köszönöm.
Tehát enyhén mosogatószeres vízbe mártom a molit, megpamacsolom, azután egy szééép egyenes(nem hullámos) lehúzóval lehúzom, majd a kereteket körbe törlöm.
2013. máj. 18. 14:07
12/13 schocko válasza:
...mindegy mennyire mosószeres a víz, de mi elég töményen használtuk (5 liter vízre fél decit legalább)...belemártod a molit, ha nem akarod, hogy nagyon csöpögjön, akkor kinyomkodod kézzel, úgyis marad benne még jónéhány ablakra való...rákened vele az üvegre, nem baj, ha megy egy kicsit a keretre is, de ha nem nagyon piszkosak, mondjuk belső oldalon, akkor nem muszáj egész a keretekig bekenni, majd a lehúzó úgyis visz oda is...ha viszont piszkosak, akkor lehúzás előtt a keretek mentén végigtörlöd egy nedvesebb microfiberessel és utána húzod le...ha nem tudod megszakítás nélkül az egész üveget, akkor haladj fentről lefelé vagy oldalirányban, de mindig kerettől keretig...a végén pedig megtörlöd a kereteknél...legjobb lenne, ha tudnál szerezni Unger lehúzót, mert azzal már lehet dolgozni rendesen...
13/13 A kérdező kommentje:
Köszönöm a tippeket. Végül nem molit használtam, hanem egy pici rongyot, azzal kentem a mosogatós vizet az ablakra. Viledás lehúzóval húztam le. Végül körbe töröltem microfiberessel. Ja, és almaillatú Fairy-t tettem a vízbe, de nem sokat, mert elöször úgy felhabzott, hogy kijött a hab a vödörböl. Az a lényeg, hogy szép lett, és sikerült az összessel végezni. Hepiend :) A végére már megszerettem az ablakpucolást..
2013. máj. 24. 13:25
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!