Kezdőoldal » Otthon » Házimunka » Rengeteg ablakot kell megpucol...

Rengeteg ablakot kell megpucolnom. Méghozzá gyorsan. Mi a titka?

Figyelt kérdés
Csinálom csinálom, de nem haladok vele sehova. Csak az idöm telik. Mindig foltos, vagy csíkos valahol. Teljesen kivagyok. Hogyan csináljam, hogy ne csak idövesztegetésnek tünjön?

2013. máj. 16. 16:11
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
34%

A sok ablak titka az, hogy sokat csináltak belőlük.

Azt viszont látni kellene, hogy milyen a tisztítási technikád, milyen a felszerelésed. Én merem feltételezni, hogy munkaundor van a háttérben.

2013. máj. 16. 16:26
 2/13 anonim ***** válasza:

Kiválasztottam eléggé elhasznált, de még jó állapotú frottír törölközőt.

A titka, hogy ha kimostad és kiöblítetted ezer léből, de öblítőszert ne használj, csak arra ügyelj mosás után, hogy ne maradjon benne a végén a mosószernek nyoma sem!

Ablakpucoláskor az első léből lemosom az ablakot és az ablak-keretet. Második tiszta léből az üveget mégegyszer, majd elő a törölközőt, azzal seperc alatt szárazra töröltem. Nem kell vikszolni percekig, csak szárazra törölni, ha valóban tisztára öblítetted a törölközőt, semmi foltot, csíkot, semmit nem hagy!

Egyébként én szombaton akarok hozzáfogni!

Anyósomtól tanultam: amikor végzett az egész házzal egy nap alatt, este lerogyott a székre, és azt mondta: Az vakuljon meg, aki hibát talál benne!

Mindenkinek nagyon tetszett!! :))))

2013. máj. 16. 16:27
 3/13 schocko ***** válasza:
26%
Rendes lehúzóval lehet gyorsan és szépen ablakot pucolni. Nézz meg egy profi ablakpucolós videót és meglátod miként csinálja...a többi módszer csak pamacsolás...
2013. máj. 16. 16:34
 4/13 anonim ***** válasza:
100%

Én néztem már aki az üzletek kirakatait a rendes lehúzóval csinálja. Valóban gyorsan és szépen lehet vele ablakot pucolni.

Azt áruld el nekem légyszi', hogyan csináljam, hogy bent a szobában a padlószőnyeg vagy éppen a parketta ne ússzon a vízben?

2013. máj. 16. 16:43
 5/13 anonim ***** válasza:
Nekem a készen kapható ablaktörlő papírkendők váltak be. Áttörlöd vele az üveget fél perc alatt, és már ragyog is.
2013. máj. 16. 16:55
 6/13 anonim ***** válasza:
Először lemosom ultrás vízzel, majd jöhet a clin, ráfújom, és papírtörlővel letörlöm. Ezer éve így csinálom, sosem csíkos, nem foltos, tökéletesen tiszta.
2013. máj. 16. 16:57
 7/13 anonim ***** válasza:
Nálam az vált be, hogy 3-4 alkalommal mosom végig az ablakokat, kerettel együtt, tiszta vízzel. Amikor már tényleg tiszták, akkor a fújós ablaktisztítóval kifényesítem (akkor csináltad jól, ha a papírtörlő, amin a fújós tisztító van, már egyáltalán nem lesz koszos).
2013. máj. 16. 16:58
 8/13 schocko ***** válasza:
Elárulom: A lehúzóhoz nem ártana egy moli (nem tudom magyarul a névét), szóval amivel benedvesíted az ablakot. Még azt is elárulom, hogy a profik a legolcsóbb mosogatószert használják, a lányeg, hogy nem kell sajnálni a vízből, mondjuk 5 litebe 0.5-1 deci kell. jól ki kell nyomni belőle a vizet, az a lényeg, hogy viszonylag nedves maradjon, és egy öblítéssel 10 nm ablakot nyugodtan meg lehet csinálni (ha nem nagyon piszkos), nem kell folyton mártogatni. A profik ezt a molit vezetik a lehúzó alatt (gyik kezeddel húzod le, a másikkal vezeted a molit) és arra csöpög a víz. De ha éppen csak nedves, akkor szinte alig cseppen le valamennyi. A széleket microfiberes törlővel kell körbetörölni, az alját pedig egyszerű ronggyal.
2013. máj. 16. 17:03
 9/13 anonim ***** válasza:
2013. máj. 16. 21:19
 10/13 anonim ***** válasza:

Jó lehúzó és jó technika kérdése az egész. A vízbe 1-2 csepp mosogatószert kell tenni.

Én így 10 db kétrétegű nagy ablakot és 3 erkélyajtót maximum 1 óra alatt foltmentesen megtisztítok.

2013. máj. 17. 11:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!