Kell-e locsolni/öntözni a frissen kiöntött beton alapot a jelenlegi időjárás mellett?
Tegnap került kiöntésre egy 2,4×2,1 m-es, kb. 15 cm vastag lemezalap. Estére fóliával takartuk, ma reggelre megkötött, a fólia rajta maradt. Szükséges-e a locsolása, ha igen, naponta hányszor, milyen technikával?
Köszönöm a válaszokat! :)
Nem igazán. Locsolni azért kell a friss betont, mert a benne lévő víz gyorsabban kipárolog, mint ahogyan a beton megkötne, ezáltal összehúzódik, és az így keletkező anyagfeszültség hatására elrepedhet. Ez leginkább a nyári hőségben jellemző, főként ha süti is a nap a betonozott területet. Jelenleg viszont nem igazán fenyeget az a veszély, hogy gyorsan elpárologna belőle a nedvesség, főleg, ha fóliával is le van takarva.
Ettől függetlenül locsolgathatod ha akarod, kárt nem okozol vele (ha nem mosod ki a cementet belőle) :)
Köszi a válaszokat.
A zsaluzat szélére szögeltem a mostani fóliát, naponta csak egyszer tudnám meglocsolni, de azt semmiképp nem akarom, hogy kiáztassam a cementet belőle, szóval lehet, hogy ezt kihagyom. Reggel már lépésálló volt szerintem a keménysége.
Ti levennétek a fóliát, hogy érje a holnapi eső, vagy biztos ami biztos, maradjon?
ok, még egy kérdés: a zsaluzatot mikor szokták levenni?
(azt tudom, hogy teljes kötés után, de ebben az esetben 2-3 hét?)
Ilyenkor nem kell locsolni a betont,nem kell félni hogy
elég . 1 hét mulva már lehet a zsalut eltávolitani.
Ha addig nem kötött meg ,akkor abban nagyon kevés cement van .Lapokat nem kell lemozgatni .Egy hónap alatt a helyben öntött áthidalók is megkötnek ,és ki lehet bontani a zsaluból .
a betonkeverőt az alábbi módon "etettük":
4 sóder, 1 cement (ez szerintem nem olyan rossz arány).
Tegnap már kő kemény volt, nedves maradt a teteje is a fólia alatt.
2 hét múlva kerül rá a kisház, remélem a belseje is megköt szépen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!