Parketta a konyhába?
Szerintem a konyhában egyátalán nem ajánlott a parketta.
Gondolom az első válaszadónál is utólagos kialakítás miatt
maradt parkettás .A konyhák mindenhol hidegpadlós kivitellel készülnek . Ide tartozik a tűzbiztonság szempontja is .
"A konyhák mindenhol hidegpadlós kivitellel készülnek "
Jajj dehogy! A panelekben PVC Gumi van többnyire
nálunk linóleum volt, bár a házgyári változat még valami kőburkolatos történet, de anyámék legurították rá a PVC-t mivel elég hideg volt a lakás. sokat nem dobott rajta.
vannak parkettamintás járólapok. én nem tennék parkettát a konyhába, bár manapság gyártanak olyanokat, amik jól bírják a vizet is.
Nem írtad, hogy milyen parkettára gondoltál.
- Ha a hagyományos, leragasztott kis darabos tömör fa parkettára, akkor az szerintem gond nélkül lerakható és megfelelő felületkezelés esetén akár örök életű is lehet egy konyhában is.
- Ha a ma oly divatos laminátos szalagparkettára gondoltál, akkor csakis vastagabb (8-12 mm vastag), dupla klikkes rendszerű, minőségi gyártmányban szabad gondolkodni.
- Nálunk ~6-8 éve raktam le, a konyhába is, akkor Kaindl gyártmányút. A konyha-étkező részen a régi PVC padlóra fektettem le, és rongyszőnyegek vannak ledobva rá.
A mosogatós bútor előtt is van egy ilyen szőnyegdarab.
Nincs a nedvességgel gond.
Ha néha kiömlik valami, akkor azt egyből fel kell törölni.
Az előző egybefüggő konyha-étkező-nappali is szalagparkettával volt/van leburkolva. Ráadásul ott még meghagytam alatta a régi rövidszárú-tömör padlószőnyeget, és arra fektettem.
Akkor még a csemetéim is a totyogósabb korszakjukban voltak... mégsem volt gond a kiöntött festékekkel/ételekkel/mi egyebekkel.
Igaz ott is a vastagabb, minőségibb darabot választottunk.
Ha a szalagparketta felülete jó akkor csak az illesztéseknél okozhat gondot a nedvesség.
Ez ellen -ha valaki nagyon biztosra akar menni- már vannak különböző nagyon vékony -szinte filmszerűen- tömítő/ragasztó anyagok, amiket a nútba lehet tenni és úgy összeilleszteni az elemeket.
Természetesen normális használatra gondolok és nem a szándékosan több napig ott hagyott, ott felejtett tócsákra, mert az a minőségi parkettának sem tenne jót. :)))
A ragasztásnak csak az a legnagyobb hátránya, hogy később -egy esetleges átalakítás során- már biztosan nem lehet visszabontani a parkettát.
Lemaradt:
A gyártók általában ráírják a termékeikre, hogy javasolják-e konyhába vagy sem. Ennek a garanciavállalásuk miatt is van jelentősége.
Az általam lerakott -fentebb említett- parketták egyikét sem ajánlotta a gyártó konyhai használatra.
Mégsem bántam meg, hogy leraktam.
Fürdőszobába is leraknám (a saját fürdőnkbe, ismerve a szokásainkat), ha nem lenne akkora pára.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!