Konyhába (laminált) parketta?
Igen kényesebb, az olcsó fajták hordozó anyaga megszívja magát és az illesztéseknél ez is meglátszik. A drágábbak meg már elég drágák. Ha a cél a mezítlábas érzés, vagyis nem akarsz a hideg kövön felfázni, akkor sem ez a jó, mert a felülete egy rideg-hideg lakk, egyáltalán nem természetes tapintásra. (Most a 8eFt-s laminált padlólapot nem veszem ide, mert annyiért meg kapsz valódi fát is, ami lakkozható/csiszolható.)
A bambusz jó, nálunk az étkezőben az van, jól bírja, bár a felületi keménysége nem magas, mint ahogyan előttem írták, inkább átlag alatti, a karcolódások meglátszanak rajta. (Ez valójában préselt bambuszfű/sás. Az ára stimmelt.) Az igazán kemény felületek egyes trópusi fák, de azok gyakran 20eFt felett is lehetnek négyzetméterenként.
A bambusz jó. Szerintem az előttem szólónak nem igazi bambusz parkettája van.
A miénk ugyan nem laminált, hanem nútos hajópadló szerű, a fürdőkben is ez van és a konyhában, ebédlőben is, meg sem látszik a vasalt tűsarkam. Nagyon kemény, de a felülete nem lakkozott, hanem nagyon jó természetes tapintása van.
Azért nem jó, ha áll rajta a víz, de a felmosással semmi gond.
Ez viszont 25 ezer volt m2-ként
Kényesebb a jàrolapnàl,én nem tennék konyhàba,föleg ha ràcseppen a forro olaj,vagy hasonlo baleset történik,bàr laminàtnak is több fajtàja van.
Én biztos hogy örök hive vagyok a jàrolapnak.
Laminàtot hàloszobàkban,nappaliban tudok elképzelni csak.
Jó minőségűt kell venni! Nem is laminált parketta az, hanem parkettpanel. Ennek a kopó része is igazi fa, nem pedig egy fólia, mint a laminált parkettákon.
Ha ilyet veszel, az bírni fog mindent. A Koppenhágai repülőtér tranzit része is ilyennel van burkolva, és elég jól bírja, pedig az a légikikötő cca 10X nagyobb mint a mi Ferihegyünk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!