Van hasított fám berakva szépen fal mellé, mennyi lehet mennyiségre? Lemértem,2x2x2 métert tesz ki. Ez pontosan hány köbméter tiszta fát jelent?
" hasított fám berakva szépen fal mellé,"
Valami nem stimmel. Mondjuk 2m hosszan,2m magasan.
De mennyi a szélessége a fának 2M ?
Attól is függ, menyire rakják szorosan. Ráadásul itt a rönkfa vegyesen van rakva gallyfával. Az ugye kitölti a nagy réseket, de ha csak rönkfát veszel, akkor azért jóval több üreg van benne. Körülbelül igaz lesz. Viszont abban igazad van, hogy gyakorlatban valamivel több. kb 12m3-nél már egy m3 lehet írni a javára a rönkfának. Viszont azt kuglizni is kell. meg hasogatni.
Mondjuk egyszer vettem hasogatottat, ugyanúgy kellett még hasogatni rajta, de tény hogy jóval kevesebbet. Ott derült ki, hogy a 12 erdei m3 kb 13m3 lesz. (Sose mértem előtte)
De még m3-e is jobban megéri venni, mint mázsára. Szomszédom évek óta mázsára veszi, fele annyi fát, ugyanannyi pénzért.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!