Hogyan távolítsam el a vasaló talpáról a ráégett műanyagot?
Tegnap este a fődön vasaltam (tudom én is utálom:( de nincs megfelelő asztalom hozzá, vasaló deszkám meg (még) nincs)
és egy pillanatra a szőnyegre tettem a vasalót (ami nagyon forró volt, mert épp a párom köpenyeit gőzöltem). Azonnal ráolvadt a szőnyeg...olyan műanyagosszerű anyag. Nem tudom, hogy tüntessem el onnan? Aceton, benzin nem oldja. Egy részét hidegen le tudtam kaparni.
Első, nagyon hasznos volt a válaszod.
Második: nincs fúrógépem:D
Itatóspapírt tegyél a vasalódeszkára és a legmagasabb hőfokon, gőzölés nélkül vasald a papírt. Nem próbáltam, csak gondolom, ha felolvad, akkor a papír beszívja. Gyertyafoltnál működik.
Egy próbát talán megér.
2-es vagyok..
Ha nincs fúrógép, akkor próbáld ki azt, hogy maximumra tekered a vasalót, és egy rossz, nem műszálas rongyot elkezdesz vele vasalni, azzal így lehúzni róla a felolvadt műanyagot.
Azóta, hogy drótkoronggal rendberakta, előfordult, hogy műszálas anyagot megkapott, és megint ráégett az aljára. Azt már ezzel a módszerrel távolítottam el. Az asztal szélére terítettem a rossz rongyot több rétegben, és így, az asztal élén húztam le a vasaló talpáról, erősen odanyomva.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!