Van itt olyan, aki alkalmaz a házában szolgálót vagy inast? Mennyit fizettek neki? Esetleg közmunkást lehet ilyen feladatokra alkalmazni?
A világon nem találsz olyan embert aki havi 47ezer forintért a hónap 30-31 napján ott lesz veletek és mossa a szennyeseteket, vasal, takarít, bevásárol és megfőz.
Hiszen az inas ill. a szolgáló szó arra enged következtetni, hogy azt akarod, hogy ott éljen, mindig kéznél legyen, hiszen ez régebben így volt.
Az attól függ. Ha napi 1-2 órára kell valaki, aki megfőz mire hazaértek, illetve rendet tart, akkor egy 50-esért szerintem már lenne olyan aki ezt bevállalja.
Ha olyan ember kell aki nonstop, vagy legalábbis 12 órában ott van reggeltől estig, olyat épeszű ember ennyi pénzért nem vállal.
Hát, egy normális mentalitású ember
1. Nem megy bele ilyenbe manapság.
2. Talán 10-szeres összegért elvállalná vagy ezért az összegért napi 2-3 órát besegítene.
Én legalábbis így vagyok vele. Hiszen egy személyben szeretnél egy szakácsot, takarítót, mosónőt, titkárt, portást, bébiszittert, kertészt, postai ügyintézőt, lótifutit... És mindezt heti 7 napon keresztül, napi 24 órában.
Azért NAV előtt ezt ne reklámozd. Közmunkást tudtommal csak önkormányzatnál, illetve állami intézményeken keresztül lehet foglalkoztatni. Egyébként pedig van kötelező minimálbér, délutáni pótlék, éjszakai pótlék. A bruttó béren felül még egyéb adó-és járulékfizetési kötelezettség. A szállás és a kaja pedig jó magasan adózó béren kívüli juttatásnak minősül.
Szerintem fogd meg azt a kanalat és a seprűt és főzzél, takaríts magad. :D
És ebből az összegből még fizesse maga után a TB-t (hiszen beteg bármikor lehet ő is, tehát szüksége lehet eü. ellátásra, nem?) meg a nyugdíjjárulékot, Uram bocsá'; adózzon is?
Amúgy megmondom őszintén, hogy böki a csőröm a megnevezés, ez a szolgáló vagy inas olyan lekezelően hangzik.
Szóval szerintem ezt az összeget emeld négyzetre aztán keresgélj embert.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!