Kezdőoldal » Otthon » Házimunka » Van itt olyan, aki alkalmaz a...

Van itt olyan, aki alkalmaz a házában szolgálót vagy inast? Mennyit fizettek neki? Esetleg közmunkást lehet ilyen feladatokra alkalmazni?

Figyelt kérdés
Számolgattam és nekünk megérne havi 47.000-et az, hogy ne kelljen magunkra főznünk, mosnunk, takarítanunk. Ha feltalálnának valami házi robotot, az úgyis kb. ennyi villanyszámlát generálna.

2013. febr. 17. 11:36
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
100%

A világon nem találsz olyan embert aki havi 47ezer forintért a hónap 30-31 napján ott lesz veletek és mossa a szennyeseteket, vasal, takarít, bevásárol és megfőz.

Hiszen az inas ill. a szolgáló szó arra enged következtetni, hogy azt akarod, hogy ott éljen, mindig kéznél legyen, hiszen ez régebben így volt.

2013. febr. 17. 13:33
 2/13 anonim ***** válasza:
100%

Az attól függ. Ha napi 1-2 órára kell valaki, aki megfőz mire hazaértek, illetve rendet tart, akkor egy 50-esért szerintem már lenne olyan aki ezt bevállalja.

Ha olyan ember kell aki nonstop, vagy legalábbis 12 órában ott van reggeltől estig, olyat épeszű ember ennyi pénzért nem vállal.

2013. febr. 17. 14:29
 3/13 A kérdező kommentje:
Úgy gondoltam, hogy ott élne velünk, így az is a fizetség része lenne, hogy van hol laknia és kap enni.
2013. febr. 17. 17:07
 4/13 anonim ***** válasza:
76%

Hát, egy normális mentalitású ember

1. Nem megy bele ilyenbe manapság.

2. Talán 10-szeres összegért elvállalná vagy ezért az összegért napi 2-3 órát besegítene.

Én legalábbis így vagyok vele. Hiszen egy személyben szeretnél egy szakácsot, takarítót, mosónőt, titkárt, portást, bébiszittert, kertészt, postai ügyintézőt, lótifutit... És mindezt heti 7 napon keresztül, napi 24 órában.

2013. febr. 17. 19:19
 5/13 anonim ***** válasza:
74%

Azért NAV előtt ezt ne reklámozd. Közmunkást tudtommal csak önkormányzatnál, illetve állami intézményeken keresztül lehet foglalkoztatni. Egyébként pedig van kötelező minimálbér, délutáni pótlék, éjszakai pótlék. A bruttó béren felül még egyéb adó-és járulékfizetési kötelezettség. A szállás és a kaja pedig jó magasan adózó béren kívüli juttatásnak minősül.

Szerintem fogd meg azt a kanalat és a seprűt és főzzél, takaríts magad. :D

2013. febr. 17. 19:19
 6/13 anonim ***** válasza:
83%

És ebből az összegből még fizesse maga után a TB-t (hiszen beteg bármikor lehet ő is, tehát szüksége lehet eü. ellátásra, nem?) meg a nyugdíjjárulékot, Uram bocsá'; adózzon is?

Amúgy megmondom őszintén, hogy böki a csőröm a megnevezés, ez a szolgáló vagy inas olyan lekezelően hangzik.

Szóval szerintem ezt az összeget emeld négyzetre aztán keresgélj embert.

2013. febr. 17. 19:24
 7/13 anonim ***** válasza:
87%
Hát én minimum 150-ért vállalnám úgy, hogy nem lakok ott, hiszen nekem is van életem, és természetesen 7-3-ig vagy 4-ig. Gondolom te sem mosol-takarítasz-főzöl minden nap minden órájában. Ahogy én sem tenném akkor sem, ha fizetsz érte. 47.000 forintért szerintem elmennék hetente 3 alkalommal 4-4 órára, az 1000 forintos órabérrel számolva jön ki kb. 48000 forintra. És szerintem még alacsony is az órabér. nem hogy non-stop.
2013. febr. 18. 16:08
 8/13 TappancsMancs ***** válasza:
78%
Érdekes kérdés meg kell mondjam. Anno 100-200 évvel ez előtt az embeek 1/3a vagy fele házi alkalmazásban volt! Ez megszűnt ami munkanélküliséget is indított. Jó ötlet csak a szabályos alkalmazotti viszony kerülne sokba. Ha lakhatása és étele is plusz meglenne akkor elég rendes árnak hangzik, bár a gyakorlat ezt felülírhatja, de mondjuk. A kérdés az ki vállalná ezt? A saját lakást és életet teljesen felborítja. Mert akkor az ő magánéletével mi lesz? Vihet e oda barátnőt és barátokat hiszen ez is alapvető normális igény. Ha vihetne akkor sem lehetnének szabadon a lakásban ugye, hanem egy szobára korlátozódnának. Vagy is a gyakorlatban ez egy szoba bérléssel lenne azonos komfort és lakhatási szint. Felmerül hogy tudna e pl fiatal anyuka férjével együtt gyerekkel is menni? De fiataloknak még elmenne mert jobban beleilleszthető a mai életvitelekbe.
2013. febr. 18. 20:05
 9/13 TappancsMancs ***** válasza:
85%
A "szolgáló" vagy "inas" mai értelemben tényleg ledegradálóan hangzik. De ez elnevezés kérdése. Ha a bánásmód rendben van és nem kihasználás, nem csicskáztatás, meg nem túldolgoztatás mindennel ami eszedbe jut akkor okés. Az elnevezés lehet házi kisegítő is.
2013. febr. 18. 20:07
 10/13 anonim ***** válasza:
100%
Külföldön elterjedtebb az ilyen, rendes bejelentett munka. Egy ismerősöm Amerikában volt ilyen, mindent ő csinált, és még dada is volt. Fizetést nem tudok mondani, de amit keresett azt szinte mindet félre tudta tenni, mert enni kapott és ott lakott.
2013. febr. 19. 19:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!