Az utóbbi két mosásnál az vettem észre, hogy a ruháknak nincsen jó illata, olyan kellemetlen, mintha enyhén dohos szaguk lenne?
Megnéztem első, de nem találtam benne :-)
Kedves második, köszönöm szépen a válaszod!Az öblítő rekeszbe öntsem az ecetet? És abból mennyit?
8. (15:15-ös vagyok)
Amúgy meg jobb megelőzni a bajt:
Lidl-ben lehet kapni Lidl W5 vízlágyító tablettát, nagyon olcsó: 51db-os 1000Ft.
Használj ilyet, soha nem lesz koszos a géped: sem vízkő, sem penész, sem kellemetlen szagok.
Gondolom ilyenekkel tisztában vagy, hogy a mosógép ajtaját nyitva kell hagyni mosás után, az ajtógumiból kitörölni az ottmaradt vizet, mosószeradagolót is kivenni, szárazra törölni a helyét is.
Soha nem öntünk tömény vegyszert a mosógépbe, mert csak lerakódik.
Mosáskor a kimért 75 ml Ariel gélt beleöntöm közel 1 liter vízbe, összerázom. Amikor a gép ereszti magába a vizet, akkor hozzáöntöm a mosószeradagoló rekeszbe, amelyikbe megy a víz. Ugyanez vízlágyítónál is. Illetve öblítőszer alkalmazásakor is: amikor utoljára öblít, ugyanígy higítva hozzáöntöm abba a rekeszbe, amelyikbe látom, hogy folyik a víz.
Ha eddig nem így mostál, akkor ne csodálkozz, hogy valami lerakódott, és elkezdett penészedni a géped.
Pl. én az Ariel kapszulával is úgy mosok, hogy 1 literes üvegbe beleteszem és feloldom, majd amikor ereszti a gép a vizet, akkor öntöm hozzá. Így a mosás kezdetétől hatékony.
Miért?
Pamut gyors program (nem a 30 perces) kb. 15 percet mos, a többi 50 perc öblítéssel telik el. Ariel kapszula kb. 6-8 perc alatt oldódik fel. Mi is történt? A mosás fele elment a semmibe, értelmetlen, hiszen a 15 perc mosásból 8 percig nincs benne a mosószer.
Szóval mindent felkell oldani, aki nem így csinálja előbb-utóbb szembesül azzal, hogy büdös lesz a gépe.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!