Van 300 ezer ft-om és érdemes lenne állat tartásba fektetni?
A sertés nevelés konkrétan így nem éri meg. Én nem vagyok jártas a dologba de apósom épp egy éve számolgatott utána a dolgoknak, mert régebben nevelt Ő is, de gyakorlatilag annak éri meg csak akinek van saját elesége, mert ha megveszed akkor deficites a dolog. Ha az eleséged megvan, akkor már csak a tápokat kell venned , rengeteget dolgoznod vele és talán akkor jobban jössz ki.
Sajnálatos dolog ez hiszen sokkal jobb minőségű hús lenne a háztáji, de jelenleg tűzzel vassal küzd ez ellen a multivilág és a hazai politika.
Igazából ez akkor jövedelmező ha van a háttérben saját
takarmány előállitási lehetőség .Enélkül nagyon kockázatos lenne,mert nagyon bizonytalanok a takarmány árak, nem lefelé,hanem felfelé mennek .Egy be nem kalkulált áremelkedés már vinné a hasznot is .Mi van ha nem tudod eladni,az állatokat,vagy csak olcsóbban ? Ha tovább kell etetni ? Vagy ha megadott időre nem éri el kivánt súlyt,és tovább kell etetni .Ehhez még jönnek
ez energia árak is ,mert azok is vannak.legutoljára hagytam az elvégzett munkáért járó bért.Még ha magamnak dolgozom akkor is .Mert senki nem azért dolgozik ,hogy más járjon jól .Ha jól láttam még fuvar költségek is vannak .Így ha mindent összeszámolunk,és ha van plusz,
na az nyereség !
A levágásnál is van veszteség,meg a ráfordított munka,energia .Házi disznót odaadni 600 ért ?
Én ezt nagyon kevés átlagárnak tartom a húsbolti árakhoz viszonyítva .A legolcsóbb bőrös oldalashoz 850 jutottam hozzá .Pedig megnéztem vagy 20 különböző tulajdonú hús boltban .
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!