Újlakásba költöztem. Mivel/hogyan pucoljam ki a WC-t?
Szörnyen néz ki a WC kagyló. Mélyöblítésű WCről van szó, gondolom nem tisztították megfelelően az előttem itt lakók. Domestos-szal és hypo-val próbálkoztam. A kagyló alján barnás lerakódás van. Akárhogyan sikáltam, nem jött le. Hypo-t öntöttem bele éjszakára, valamelyest halványult, de még mindig undorító.
Köszönöm a válaszokat előre :)
Mert töményen kell alkalmazni.
Felmosóval szedd ki a vizet a lyukból egy vödörbe és úgy önts bele min 1 L-nyit. kb 2-3 órára hagyd is benne a 20% sósavat,ezután simán húzd le a wc-t.
Leszedi tutira a vastag vízkövet is ha így csinálod.
De a savat már ne kefélgesd,mert a szemednek nagyon-nagyon veszélyes ha belekerül 1 csepp is!
Én régen úgy csináltam, h nem szedtem ki a vizet, csak beletettem a sósavat. Pár decit, nem egy litert. Mondjuk jó tömény volt (nem tudom mennyire), vegyszerboltban vettem nem háztartásiban. Füstölt amikor kinyitottam a flakont (fostam is tőle rendesen) :)
Ha arról a wc-ről leszedte, akkor nyugi, a tiédről is le fogja :)
Tényleg nagyon vigyázz vele, durva egy anyag. Viszont hatásos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!