Kezdőoldal » Otthon » Házimunka » Valahányszor nagytakarítást...

Valahányszor nagytakarítást csinálok, valamim mindig elvész. Mással is van így?

Figyelt kérdés
Szinte nincs olyan nagytakarítás, hogy ne tűnjön el valamim. Volt már könyv, kisolló, magazin, elosztó, most pedig a fülhallgatóm. Járt már valaki hasonló helyzetben? Lehet tenni ellene valamit? Elég idegesítő.
2012. dec. 22. 17:40
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Én nap mint nap teszek úgy el valamit (azért, hogy biztosan meglegyen) hogy aztán hónapokig keressük.
2012. dec. 22. 17:56
 2/9 anonim ***** válasza:
61%
Én 10 éve nem takarítottam a szobámban, de ugyanúgy tűnnek el dolgaim. Nincs igazság a Földön...
2012. dec. 22. 18:12
 3/9 anonim ***** válasza:
Én ezért csak kis takarításokat csinálok és kész.A nagytakarításkor az apróságokat csak eldugod nem látható helyekre.Ezért vesznek el.Majd később megtalálod.Vagy ahogy régen nagyapám mondta ha a műhelyben találtam valamit amit még nem láttam. (azt nem találtad az meg volt)
2012. dec. 22. 18:18
 4/9 anonim ***** válasza:
Nekem meg pont hogy akkor kerülnek elő ilyen dolgok :D Pl a hifitornyot kb egy évben kétszer húzom ki a helyéről, mert elég macerás, akkor takarítom le/ki benne a gépeket is. Na onnan mindig rengeteg dolog kerül elő :D Pont tegnap csináltam a karácsonyi takarítást. Aux kábel, kisautó, kazetta, a torony melletti szekrény mögé félig begurulva egy szalagorsó, megtaláltam a kék ledeket, meg a tartalék végfok tranyókat és még volt pár dolog. Mondjuk ezek közül volt pár dolog, amiről tudtam hogy ott van, csak ugye lepakolni az egész tornyot, brrr. :D Szóval nekem inkább megkerülni szoktak a dolgok. Például a nappaliban a kanapé is kincses bányává tud alakulni :)
2012. dec. 22. 19:11
 5/9 anonim ***** válasza:
Lehet nálad kötnek ki azok a dolgok, amik a kérdezőnél eltűnnek? Hívom Muldert.
2012. dec. 22. 19:17
 6/9 anonim ***** válasza:
Nekem már takarítás előtt elvesznek a dolgok.Két éve költöztünk az új helyünkre azóta szinte semmit sem találok meg. Ha a fürdőruhámat keresem akkor a porszívó csöve van meg,ha a hosszabbítót (fél évre eltűnt)akkor az ollóm van meg.Ha nagyon mérges vagyok leülök gondolkozni de sajnos ez sem segít,mert olyan totális homály van a cuccaim holléte felől. Jelenleg magnézium vitamint szedek ami állítólag serkenti az emlékezést is.
2012. dec. 22. 20:17
 7/9 anonim ***** válasza:
Érdekes ez nálam is pont fordítva van, akkor szoktam megtalálni rég elveszettnek hitt vagy rég elfelejtett dolgokat.
2012. dec. 22. 20:23
 8/9 A kérdező kommentje:

Nálam is van úgy sokszor, hogy találok dolgokat, amihez persze fűződik egy emlék is, amit már elfelejtettem, és akkor "jééé, ekkor milyen jó volt" :)

De nincs olyan nagytakarítás, hogy ne tűnjön el valamim hosszú hónapokra, pedig mindenütt bekeresem, de hiába.

Köszönöm a válaszokat, mind hasznos volt! :)

2012. dec. 22. 21:06
 9/9 anonim ***** válasza:

Ha nagytakarítások során valamit el akarsz tüntetni szem elől, arra rendszeresíts egy karton-dobozt, és mindazokat rakd bele.

Majd amikor valamit keresel, de nem találod, csak ezeket a dobozokat kell átnézned, valamelyikben csak-csak benne lesz.

Aztán rájössz, hogy ezeket a dobozokat 1-2 évenként célszerű teljes mértékben átnézni, és a tartalmuk 80 %-át nyugondtan ki lehet dobni a kukába, mert amire 2 év alatt nem volt szükséged, az már nem is kell, csak a helyet foglalja.

2012. dec. 23. 10:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!