Bevált valakinek a trisós-90 fokos mosógép-átmosás?
Az ecettel teljesen fölösleges a 90 fokos program
Kell venni 1,5kg citromsavat és 3,5l forró vízzel beleönteni az üstbe.Azért kell ilyen tömény mert a vízkőoldás közben a sav erőssége csökken.24 óráig kell benne hagyni és a dobot minél többször meg kell forgatni kézzel egyszer a rozsdamentes dobról is leoldja a vízkövet és az oldat ha mozgásban van akkor jobban cserélődik az oldás helyén.A vízkőlerakódás a gép alján az üstben a szívattyúban a legnagyobb. 24 óra után be lehet kappcsolni egy hosszú mosást öblítéssel és a kifolyáskor meg lehet rázogatni a kifolyócsöt hogy a darabok könnyebben kimenjenek.Azt nem szabad csinálni hogy a savoldatra rögtön elindítanak egy mosást mert a víkő nem oldódik ki egy mosás idő alatt ahogy a szervízesek rosszul gondolják.Én 25 évig foglalkoztam ipari vízlágyítássl és vízkőoldással van tapasztalatom bőven!Én tisztítottam olyan gépet ahol egy ilyen fázis nem volt elég olyan vastag volt a lerakódás hogy háromszor kellett megismételni.majdnem 5kg citromsavat használtam el, igaz hogy az a Whirlpool 8 éve nem lett vízkőtlenítve.
utolsó jókat ír, annyival kiegészíteném, hogy a citromsav helyett az ecet/esetsav ugyanolyan jó - sőt, jobb és olcsóbb is -, a lényeg a hosszú áztatási idő, hogy valóban feloldódhassanak a masszívabb vízkőlerakódások.
valaki említette a hypót, vagy a domestost, mint a "gombák ellenszerét", hát nem, a gombákat nem puszítja el a hypó, pláne nem a domestos, de az ECET igen! a leghatékonyabb penész, ill. gombaölő, a konkrét fehérítésen kívül gyakorlatilag mindent tud, mindenre jó.
Üdv!
kiegészítés:
Nemcsak a gép tehet olykor a büdös ruhákról, hanem maga a ruha is lehet felelős (műszálasok).
Ja, és csak óvatosan a forró vízzel kevert ecettel, vegyszerrel! Egy 90-95 fokos mosás után maga a mosógép is forró marad a használat után még sokáig, a gőzt ne lélegezd be! Csak jól szellőztetett helyen csináld...ha már muszáj, amúgy vegyszert forró vízzel használni tilos!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!