Bevált valakinek a trisós-90 fokos mosógép-átmosás?
Jó a trisó, mert zsíroldó. Eztán az ecetes mosás, mert az meg vízkőoldó (ecet helyett jó a citromsav is). Záróakkordként megcsinálnék egy 90 fokos mosást, egy egész flakon domestossal.
Ha még ezután is maradnak benne bűzt okozó gombák, vagy baktériumok, akkor letérdelek...
És mennyit kell rakni ezekből? (ecet, trisó) Ha jól értem, kedves második válaszoló, csináljak 3 90 fokos mosást egymást után, egyet trisóval, egyet ecettel, egyet domestossal? Így tuti jó lesz, ez kipróbált módszer? :)
Ha túl sok trutyi ürülne, nem fogja eltömíteni a csövet?
fél zacskóval beleraktam, nem lett tiszta a gép, lehet, utána kellett volna még az ecetes mosás? Egyébként ecettel öblítek és van, mikor jönnek ki fura trutyis darabok. De soha nem büdös a ruha.
Mivel kb. 50 l vízzel mos a gép, szerintem nem fog eltömődni a cső.
Ecetből: 20%-os, egy-másfél liter. Helyette citromsav: fél kiló.
Domestos: egész flakon.
Tegnap átmostam a gépet: Flóraszepttel 90 fokon (folyt a hab a gépből...), majd dr. Beckmann mosógéptisztítóval 60 fokon. A gép csillog-villog, egész jó illatú belülről, már mostam is ruhákat, nem rossz-nem rossz! Biztos, hogy a ruha anyagától is függ, mert valamelyik kimondottan jó illatú, valamelyiknek meg semmi illata nincs, de legalább nem büdös. Szerintem egy próbát megér nálad is a fertőtlenítés, majd vízkőoldás, hátha....Bár a Flóraszeptes mutatványra jó lenne valami új ötlet, mert így lehet aztán takarítani...
Ja és utána próbálkoztam egy vízleengedős programmal, hátha marad víz a mosógépben, és az büdösödik be, de el sem indult a program, gondolom nem volt maradék víz?
Remélem, hogy hosszú távon is beválik :)
Kedves 8-as
"Nálam is elég büdösek maradtak a ruhák mosás után, szinte szennyvíz szagúak (főleg a színesek). Ez azóta van, mióta nem a kádba öblít a gép, hanem rácsatlakoztattuk a padlóösszefolyóba. "
Ez azért van, mert a lefolyónak se szifonja, se bűzelzáró szelepe nincsen, a mosógép csöve direkt a csatornával van összeköttetésben, így az abból visszaszivárgó szag akadálytalanul érkezik a mosógépbe.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!