Kezdőoldal » Otthon » Házimunka » Hogy szervezitek meg a házimun...

Hogy szervezitek meg a házimunkát? A feladatok csak úgy jönnek sorba, vagy írtok listát mit kéne ma elvégezni?

Figyelt kérdés
Annyi munka van, hogy sokszor azt se tudom hol kezdjem, és nem tudom hogy osszam be a feladatokat, hogy mindennel meglegyek. Ezért szoktam listát írni, de annak sincs semmi értelme, mert úgysem tudom kihúzni a végén az összeset. Ti hogy szoktátok?

2012. dec. 16. 11:37
1 2
 11/14 anonim válasza:
Én 14 éves korom óta hétköznap tanultam, szombatonként meg mostam, takarítottam. Ma már annyi a különbség, hogy hétköznap dolgozom, akkor mosást, mosogatást, főzést szoktam beiktatni (1-1- napra elosztva). Szombatra hagyom a nagyobb házimunkákat (porszívózás, letörölgetés, felmosás, stb.)
2012. dec. 17. 19:47
 12/14 anonim ***** válasza:

Hát nekem, amit éppen kell. Látom, h koszos a kád uccu neki, csap dettó, tükrök is. Szóval, mit mikor kell.

Ami állandó: szombaton: porszívózás-mosás-felmosás.

Nem gondolom, h külön programot kéne szerveznem erre, mikor pl a kád-csap-wc megvan 10 perc alatt, simán belefér egy kedd estébe, minek cseszném el az egész hétvégémet takarítással?

A tisztaságról meg annyit, h pont annyira töröm magam rajta, mint a párom, nem a 19. században élünk. Nem élünk koszban, de amíg minden egyes papírzsepit csak én dobhatok ki, és a tányérok még a mosogatóba SE landolnak, nemhogy rejtélyes módon elmosódjanak, addig nem fognak a legyek seggre esni nálunk.

Szóval amikor már valami bántja a szemem azt megcsinálom.

2012. dec. 18. 13:44
 13/14 anonim ***** válasza:

Nekem sincs rendszerem, amit csinálni szoktam általában 2-3 naponta: mosás, porszívó, felmosás, kád, csap, wc, portalanítás, tükrök (sok van és mindig kéz lenyomatos).

Nagyobb dolgokat minden héten egyszer csinálok felosztva; vagy ablaktörlés, vagy szőnyeg sikálás, szekrények kipakolása (konyhában) függönymosás, ezeket persze nem minden héten csinálom meg csak ezek közül pár dolgot amire látom, hogy szükség van.

2012. dec. 18. 14:12
 14/14 anonim ***** válasza:
Én hétvégén csak pihenni szeretek, max. egy kis főzés belefér. Mindent hétköznap csinálok meg. A mosást is, így hétvégén, ha átjön valaki, nem azt látja, hogy mindenhol ruhák száradnak. Hétvégére rend, tisztaság, tiszta ruha elpakolva, és kaja is van.
2022. jún. 26. 12:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!