Vízkőfoltos pohárra mit ajánlotok? Az ecet nem vált be.
Sajnos az évek során foltosak lettek a mosogatógépben.
Kb 24 órát áztattam 20%-os ecetben és nagyjából ugyanolyan, mint volt. Esetleg sósav?
:)Nem hiszem, hogy a sósav jó lenne:)
A szódabikarbóna+ecet verziót próbáltad? Az ecet önmagában nem mindig elég én a fürdőszobámat takarítom ezzel a kombinációval illetve dugulásra is jó. Próbáld ki csak ne szívd be a gőzét. Áztasd a poharakat ebben a lében egy óráig vagy egy kicsit tovább.
Miért olyan vicces a sósav?
"A "vízkőtelenítés" elve, hogy valamilyen savval (pl. sósav - HCl) újra oldatba visszük az oldhatatlan sókat."
Venned kell olyan poharakat amik bírják a mosogatógépet.
Szerintem az nem vízköves,hanem simán be mattult.
ha az vízkő akkor az ecet leszedte volna. a vízkőoldó is sósav, csak gyengítve van. -kipróbálhatod
de ez inkább a mosástól mattolt be.
Sajna ahogy írta valaki a mosogatógép miatt van, pontosabban a szer amit használsz erős és lemarja a felületét. Amúgy tényleg úgy néz ki mint a vízkő. Azoknak annyi sajna. Gondolom jó erős tablettát használsz.
Amúgy tapasztalatból hogy mit tud levinni a tiszta ecet... Vízforralót áztatom időnként de a fűtőszálon még simán látszik a fém is. Kb 30%ban foltos. Teleöntöm vízzel és bele 1dl ecet. Áll másnapig és csillog a fűtőszál! Szóval az ecet simán jó a tabletta marta meg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!