Ki volt az, aki azt állította, hogy az ecet szagtalanítja a szőnyeget?
Király... most már dohos és ecetes szagú a szőnyegem. 2in1. :D Senki, ismétlem: SENKI ne próbálja ki! :D
Tudom, tudom szódabikarbóna... Sajna nem volt itthon. Amint eljutok oda, ahol kilósan lehet venni, kipróbálom, ennél már csak jobb jöhet. Ha a férjem hazajön elájul a szagtól :D Pedig egész nap a kertben szellőztettem.
NEm lehet, hogy tul adagoltad? Szinten hasznalok mindig a szonyegtisztitashoz, vagy friss citromlet, vagy ecetet, viszont az utobbibol csak 1 ev. kanalnyit, ez nem lesz eros szagu.
Mosoporos, vagy szonyegtisztitot hasznalsz, tobbszor kell atsurolni pl., ezis fontos, hiszen nalad dohos, peneszes is,
ebben az esetben a feluleti tisztassal nem fogsz eredmenyt elerni, mivel az egesz szonyeget atmosni kellene a szabadban!
ATsurolni tobbszor, tisztitoszer, dometos is lehet az elso vizben, aztan oblited, s ujra atsurolni, az utolso oblites utan oblitovel kefeld at, ettol mar tiszta,friss illatu is lesz!
Viszont ehhez jo idore is szukseged van, most mar lehetoseged erre nincs. A penesz, doh, ha nagyon eros, ezt igy eltavolitani nem tudod! Figyeld meg a szonyeget, csak felul van, vagy alul is? Ha csak felul, akkor tobbszor kell tisztitani, igy fogod elerni, hogy ne legyen szagos!
Egy idő után sajnos van, ami menthetetlen.
Az ecet sem csodaszer. :( Én nem is szeretem használni takarításhoz.
Még annyi esélyed van, hogy kérsz kölcsön vagy bérelsz vizes takarítógépet, abba a megfelelő sampon és újra mosod.
Vagy sikálhatod is, de samponos vagy mosószeres vízzel. Jó alaposan ki kell áztatni a dzsuvát.
Egyébként nem érné meg új szőnyeget venni, mint ez a hatalmas macera?
Köszönöm a segítségeteket! Igazából egy barátnőm akarta kidobni a gyönyörű hosszúszőrű szőnyegét, mert büdi... Mondtam neki, hogy szó sem lehet róla, majd én!
Persze... pár hete, még a nagy melegekbe egymás után 2x slaggal, mosószerrel átmostam. Napokig szellőztettem, majd eláztatta 3 napig az eső, majd harmadszorra is bő víz, mosószer. Megszárít... Ezekután már a szobában Vanish szőnyegtisztító...
Szóval ragyogóan szép, de dohos szaga van... Az utolsó próbatétel a szódabikarbóna lesz, aztán vége :)
Jajj, és tényleg fele ecet- fele vizet használtam.
Igazából nincs pénzem szőnyegre, eddig nem is volt a nappaliban, de ez színben meg mindenben passzolna... A végén még öblítős vízzel is lefújtam :)
Ha ennyire szép az a szőnyeg, és ennyi praktika után is büdi, akkor egyszerűen vidd el tisztítóba.
Tudom, nem a legolcsóbb módszer, de legalább megspórolsz egy rakás takarítószert és időt.
Én a nagyapáméktól kapott bagószagú szőnyeggel voltam így, semmi sem használt, úgyhogy inkább lemondtam róla. Egy ismerős elvitte, ő nem csinált gondot a szagból, "majd átveszi az övéket" felkiáltással összecsomagolta és kész.
A jó alapos szárítás után megpróbálhatod rajta a textil szagtalanítót is. Több helyen, több félét is lehet kapni, nekem beváltak szőnyegen, de még a fiam sportcipőjén is segített pár perc alatt. :) Az már igen jelentős tesztnek számít.
A szódabikarbóna meg a szagtalanító nem zárja ki egymást, én utóbbit kb. 500 forintért szoktam venni, és általában egy hónap alatt elfújkálom, mert szeretem az illatát. :) A Lidl-ben szoktam venni saját márkásat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!