Az ecetnek és a citromsavnak van némi fertőtlenítő hatása a vízkőoldó hatásán kívül?
Köszönöm az eddigi válaszokat!
Reménykedtem benne hogy fertőtlenít is, inkább használom ezeket mint ami engem is és a környezetemet is mérgez.
Az ecetsav nem fertőtlenítőszer, nem pusztítja el a kórokozókat, csak a szaporodásukat gátolja azzal, hogy savanyú a pH.
A kórokozók megfelelő közegbe kerülve szaporodni kezdenek egy ecetes kezelés után is.
Fertőtlenítésre az ecetnél jobb a forró szódás vizes lemosás.
Persze mindig attól függ, hogy mit akarunk fertőtleníteni.
Cumisüveg fertőtlenítés legjobb kifőzéssel (fővő vízben tartani 10 percig).
Felületek fertőtlenítése klórtartalmú szerrel áttörlés.
Befőttek fertőtlenítése szintén hővel - dunsztolás.
Fürdőszoba - ide esetleg jó az ecet, bár csak a kórokozók szaporodását gátolja, a kórokozókat nem pusztítja el.
(Ha a sav képes lenne a kórokozókat elpusztítani, sohasem lenne kórokozók miatti hasmenésünk, mert a gyomorban a gyomorsav (ami sósav) 2-es pH-jú környezetet teremt, mégis elszaporodnak bennünk a kórokozók, például a Esherichia Coli baktériumok!!!)
Szerintem amennyi fertőtlenítés általában egy embernek kell a hétköznapokban, arra éppen elég. Nem hiszem, hogy akik szörnyű vegyszerekkel fertőtlenítenek nap mint nap, azok amúgy egészségesebbek. Sőt...De szerencsére a kérdező is tudatos gondolkodású. :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!