Egy ~négyfős háztartásban hetente hány adag ruhát kell mosni?
Attól függ ki az az 4 fő.
Ha ebből két ovis van,akkor tedd össze a két kezed ha 4-5 mosással kijössz.
És persze az se mindegy hogy mennyi ruha fér bele.
Én kettőnkre mosok hetente 3-at (két sötét,1 fehér)
Most ez komoly??
Amikor tele a szennyes tartó, a tartalmát dobd a gépbe. Kényes holmiknál moss kézzel, szem előtt tartva a tartalék holmit, illetve a felhasználás idejét és a szárítási időt se hagyd figyelmen kívül.
Te nem igény, hanem táblázat szerint mosol???
Kettes válaszolónak: Igen, teljesen komoly.
Vettem egy kérót, és adtak hozzá egy ősrégi mosógépet. Szeretnék venni egy újat, és annak a megtérülési idejét számolom. Mert 85000 forint azért soknak hangzik elsőre.
Szóval ott van a batár nagy gép a konyhában és kerülgetem, akarok egy kisebbet a fürdőbe. Meg full hangos, csörög-zörög. Le akarom selejtezni, de valamivel még igazolni szeretném magam, hogy megérné.
Kicsit jobban körbejártam a témát. Nagy nehezen kiderítettem fogyasztás értékeket.
Ha a régi gép 2,2 kWh-t fogyaszt, az új pedig 0,9-et, akkor az két órás programmal számolva 2,6 kW többlet, ami forintosítva 130-/mosás.
Eszerint ha hetente 4 mosással számolok, akkor éves szinten az új géppel 27000 forintot takarítok meg, ha 5 mosással, akkor 34000 forintot csak áramon, és akkor a vizet még nem is néztem.
Következtetés: megéri mielőbb új gépet beszereznem, mert:
- Csak gazdaságossági szempontból kb. 3 év alatt visszahozza az árát.
- Környezettudatos vagyok, mert nem akarok sok energiát és vizet fogyasztani.
Csak nem tetszik, hogy "lehülyézed" az embert, csak mert szokatlant kérdez.
És a vizfogyasztást nem is számoltad,pedig óriási a különbség.
A régi ezeréves automata amit itt hagytak nekünk,simán 100-150 liter vizet elnyelt,mostanit tavaly vettük 60ezerért,50litert használ el,és ugyanolyan tiszta a ruha (és nem szöszös mint a régivel)
ha a 4 fő 2 felnőtt-2 gyereket takar,akkor 4-5 mosással számolhatsz átlagosan és nézzél olcsóbb gépet,85ezer sok érte.
Köszönöm az eddigi válaszokat. :)
Egy 60-70 ezres gép is tényleg teljesen jó lesz, nem kell a 85-ös. Csak még most kezdetem a nézelődést.
Nézd azt is hogy fél mosás is legyen rajta,piros nekünk sosincs teljes adag,csak félre teszem be,kevesebb viz,kevesebb centrifuga.
Drágább gépeknek drágább a javitása,sosem kellene ilyen lcd kijelzős hiperszuper masina,azt átlag szerelőbácsi nem csinálja meg 2ezerért...
Nem hülyéztelek le.
Jobban megismerve a problémádat,megértelek, és igazat is adok Neked. Igen, vegyél egy új, korszerűbb/szebb gépet, és a régit eladhatod valami börzén.(Akár alkatrésznek is)
Rendben van. Köszi. :)
Akkor összefoglalva: Hatvan-x-ért nézek gépet, olyan ~A+ -osat. Vízfogyasztás is minimális legyen, negyven-x liter. Felültöltős, és beférjen a fürdőbe.
Nagyon jó, ha van rajta rövid program (negyed órás is). Késleltetett indítás már majdnem mindegyik gépen van, de ez is kell (reggel berakom, kora délután kimos, este kiszedem). Van ilyen Aqua-stop, hogyha nem mos, akkor elzárja a csapját, és nem folyik szét a víz, ha meghibásodás van. Ja meg a centrifuga fordulat, és hatékonyság minél jobb legyen.
Szerintem valamilyen Wörpúl 20. érzékes gép lesz belőle. :)
Érdemes még valamilyen szempontot figyelembe vennem?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!