Mosószóda minden ruhához használható?
A mosószóda fehérítő és vízlágyító, erős tisztító hatású szer. Feloldja az odaégett szennyeződéseket az edényekről.
Kiválóan el lehet vele távolítani a sírköveken lerakódott algát, és a műkő balusztert is szép fehérré lehet vele varázsolni.
Előmosáshoz és fehérítéshez is ajánlott.
Színes ruhákhoz, selyemhez, gyapjúhoz nem ajánlott.
Gondolj csak azokra a reklámokra, ahol a fehérekhez való mosószert úgy reklámozzák, hogy "a szóda erejével".
Azt hiszem talán a tomit? Boltban meg is nézheted a csomagolásán úgy emlékszem, azon is rajta van.
Nem tudom, miért akarsz a vízhez pluszban lágyítóként szódát adni. A mosóporok anyagának 80%-a vízlágyító.
Nekem is azt mondta itt a gyakorin egy Megmondó Kapitány, hogy használjam nyugodtan a színesekhez is. Úgyhogy saját taoasztalatból tudom, hogy nem szabad.
Ha csak 2 kanállal teszel a vízbe, már kioldja a színes és fekete ruhák festékét (még langyos vízben is). Persze nem olyan sokat old ki, úgyhogy pár mosásig, egyszínű ruháknál, nem veszed észre a fakulást. De ha a ruhán fehér részek is vannak, akkor azt a kioldott festék elszürkíti már első alkalommal.
Fehér ruhán viszont tényleg jó. Önmagában, a sárgás és zsíros foltokkal elbánik. És fertőtlenít is. Mosás, áztatás közben finom illat van, amit gyerekkoromban éreztem nagymosásnál. Száradás után nem hagy semmilyen mellékszagot.
Az ár még egy érdekes kérdés. Én azt számolgattam, hogy a 2 kilós zsák árban kb. ott van, mint ugyanannyi közepes minőségű mosópor.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!