Mosás, ruhakeményítés, vasalás, szőnyegtisztítás, mosogatás -régi módszerek, szerek, és modern változataik; modern eszközökhöz (pl. mosogatógép) mit használtok?
Érekelne ruhát mivel keményítetek, ebben nincs tapasztalatom. Milyen hatása lesz?
Milyen régi módszerek, tisztítószerek maradtak használatban nálatok máig a háztartásotokban?
Én a mosás terén a mosószódával, per-karbonáttal, marhaepe és mosószappannal kapcsolatban tudok nyilatkozni, szóda-bikarbónával, de éredkelne pl. az ecet. Mit, mire, hogy használtok?
Van valaki aki a mosogatógépbe esetleg nem tablettákat és bolti mosogatószereket tesz, ismertek a gépnek is biztonságos szert?
Keményítés: mindenképp valamilyen folyékony keményítővel, szerintem a Müllerben találod a legnagyobb kínálatot.
Jó tartású, "ropogós" lesz tőle a textil.
Régi módszerből rengeteg van. Talán azt tartanám a legfontosabbnak, hogy pl. a mosásra is időt és figyelmet kell szánni. Nem elég bele vágin a ruhákat a gépbe, önteni hozzá ezt azt, utána pedig csodálkozni, miért is foltos és nem olyan szép a ruha mint reméltük.
A mosószódáról rengeteg helyen leírtam:
- kiválóan fehérít (épp ezért színes ruhához nem ajánlom)
- jó vízlágyító
- Műkő baluszterek és párkányok csodálatosan fehéríthetők vele
- szépen algátlanítja a sírköveket
- selyemhez, gyapjúhoz nem ajánlott
Ecet vízkövet old és szagtalanít. Konyharuhákhoz ajánlom öblítő helyett.
Kávé, teafőző jól tisztítható vele.
én a mosógatógépe nem tabletát hanem kézimosógatoszert teszek meg hypot!
vasalni gőzölésel szoktam vagy nedves ruhákon (nem akk. amikor kiszeded a géböl hanem utána egy kicsit megszárad akkor)
mosni a koszosab ruhákhoz teritökhőz ultra az a rágebbi fajta és szokásosan mellé mosópor!
ecet nagyon jó vizkőoldó!
szódabikarbona azt fehér ruhákhoz ajánlom fehériti a ruhát
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!