Mit csináljak a mosógépemmel, hogy ne legyen büdös, illetve penészes?
mosás után becsukod a mosógépet?
mert nem szabadna..
más nem jut eszembe :/
Elmondom, hogy én hogyan mosok, és semmi nyoma sincs a penésznek, a ruhák pedig árasztják a jó illatot:
Öntök 1 literes flakonba fél liter vizet. Ebbe teszek egy Lidl-ben vásárolt saját márkás W5-ös vízlágyító tablettát.(51 tabletta 1000Ft, nagyon olcsó.) Géptistztító hatása is van. Amikor feloldódott, akkor hozzáöntöm a folyékony mosószert. Normál szennyeződés normál adag, ha van benne 1-2 alsónemű és zokni, akkor másfél adag mosószert használok. Ha sok zokni és alsónemű van, akkor először egy 30 perces gyorsmosást csinálok. Szóval miután benne van a flakonba a vízlágyító tabletta és a folyékony mosószer hozzáöntve, jól összerázom. Bekapcsolom a mosógépet, mikor magába szívja a vizet, akkor a mosószeradagolóba hozzáöntöm az általam összerázott vízlágyítót és mosószert.
Öblítés: flakonba fél liter vízhez hozzáöntöm az előírt mennyiséget. Amikor az utolsó öblítést csinálja, akkor szintén hozzáöntöm a flakonból a felhigított öblítőt.
Mosás végeztével a mosószeradagolót kiveszem, majd szárazra törlöm, a helyét is belül a gépben. A gumis részekből felszívatom ronggyal az ottmaradt vizet. Az ajtót mindig nyitvahagyom.
A mosógépben nyoma sincs penésznek, a ruhák illata, meg olyan, hogy sokan megkérdezik: "ez milyen parfüm?"
Tudom, kissé macerás az én megoldásom, de most vagy lesz@rja valaki az egészet, vagy foglalkozik vele, de az eredmény magáért beszél.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!