Mit tegyünk, hogy rend legyen?
Figyelt kérdés
Amióta az eszemet tudom, óriási kosz meg rendetlenség van nálunk. Persze takarítunk, meg hetente hívunk takarítónőt is, de ha kitakarítunk, másnapra már minden ugyanúgy néz ki, mint volt. Aki nem ismer minket, azt hiszi, nem törődünk a tisztasággal, de ez nem igaz! Muszály lenne augusztus végére tartós rendet csinálni, de úgy érzem, lehetetlen, túl nagy ez a ház, túl sok tárgyunk van és túl kevés a tárolóhely! Kétségbe vagyok esve.2009. júl. 29. 14:26
1/9 anonim válasza:
Elöször is mindent kidobni ami nem kell. Amit lehet elkell ajändekozni. Ha nincs tul zsufolva egy häz akkor nem nehez rendet tartani. Minden nap fel kell porszivozni es mosni a padlot.Kukät kivinni,fürdöt wc-t kitakaritani. Elmosogatni minden etkezes utän. Hetente egyszer butorok portalanitäsa es mär nincs is kosz. Egyebkent vannak gyerekek vagy häziällat benn a häzban? Vagy mitöl lesz kosz?
2/9 anonim válasza:
Nekem nagyon nehezen megy ugyan, de azért tudok haladni - az a kupac, ami már három éve nem mozdult halálra ítéltetik - kuka. Amúgy meg doboz, doboz, doboz. Ha nincs kedvem rendezgetni a dolgokat, fogok egy nagy dobozt és betolok oda mindent. Nem oldja meg a problémát, mert a kacatok ugyan úgy megvannak, de a látható tünetek megszűnnek - a dobozokat könnyű katonás rendbe sorakoztatni. (Ja, és dobozostul könnyű kidobni is ;).)
3/9 anonim válasza:
Ajánlom Neked Karen Kingston: Rend a lelke mindennek c. könyvét. Ha átugrod az amerikaias példás részeket, tök jó motivációt tud adni az embernek. Én már negyedszer olvastam, mert valahogy mindig leülepedik a lelkesedésem, de ettől mindig felpörgök. Nem hosszú, gyorsan olvasható és szinte 5 laponként már izeg.mozog az ember, hogy most azonnal akar tenni valamit!
4/9 anonim válasza:
Elöször is mindent rögtön használat után vissza kell rakni a helyére - ez aza alapja a rendnek.
A szanaszét maradt dolgokat rakd bele egy nagyobb kartondobozba - és ha három hónapig nem kell, akkor dobd a kukába, vagy ajándékozd el. (Ami eddog nem kellett, az nem is fog már kelleni.)
A hetenkénti takaritás ugy látom, meg van oldva - ami még segit, ha minden reggel az összes helységben 5 - 5 percig rendet raksz: amit nem a helyén találsz, azt helyrerakod. 5 perc elég! Meglátod, milyen sokat számitanak azlyen apróságok.
5/9 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat! Elsőnek: 3 gyerek van és egy kutya, de nem is a kosszal van igazán gond, hanem a túl sok tárggyal.
2009. júl. 29. 16:35
6/9 anonim válasza:
Csinálj egy napot, amit arra szánsz hogy lomtalanítasz!Dobozolás 1000rel!!!!Ruhák, giccsek,játékok!Nálunk a játék a fő probléma!Én több mint 80%át bezsákoltam és irány a padlás!!Így a gyerek szobában már lehetett mozdulni.
7/9 anonim válasza:
Minden felesleges holmit kidobni,kitakarítani,rendet rakni.
De nem ez a legnehezebb,hanem a rendet MEGTARTANI.
Mindent amit elvesztek vissza a helyére,és mindig elpakolni magatok után.Egy idő után automatikus lesz.
8/9 anonim válasza:
Én szerencsésnek tartom magam nálunk mindig rend van és tisztaság, és ez a rend és tisztaságmániámnak köszönhető. Először is selejtezés, mindentől megszabadulni ami nem kell, kikopott, elromlott, kinőtted..., aztán bármit veszel elő, utána mindig tedd vissza helyére. Cipőben nem járkálunk a lakásban. Én Minden nap felmosok. Igazi takarítás (portörlés, porszívózás stb.) csak heti 1 alkalommal van. Szerintem azért van nálatok kosz és kupi, mert hagyjátok hogy feltornyosuljon minden. Ha pl. a mosogatóban elöblíted a 2 poharat, 3 kanállal az 5 percig tart, de amikor már dugig van hogy nem látod a tetejét na az legalább 1 óra. És ha ez így megy minden helyiségben, akkor persze hogy nincs rend. Nekem az a titkom hogy óránként mindig "takarítok" 5 percet (elmosogat, elrak vmit...stb), minthogy utána az egész napom rámenjen. Ha nem fog össze a család, te hiába akarsz egyedül rendet tartani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!