Kezdőoldal » Otthon » Házimunka » Hogy kell mosni? Milyen...

Hogy kell mosni? Milyen ruhákat ne tegyünk egybe, stb.

Figyelt kérdés
Még sosem mostam magamra és szeretnék megtanulni mosni. Automata mosógéppel. Milyen ruhákat ne tegyünk egybe? Hány fokon mossam a színes és hány fokon a fehér ruhákat? Valaki adna egy részletes leírást? Köszi!
2010. júl. 31. 12:54
 1/9 anonim ***** válasza:
Mi asszem a sötétet 40 fokon, a világosat 60on mossuk. A lényeg, hogy a pirosra nagyon vigyázz, világossal ne mosd egybe, mert eresztheti a színét.
2010. júl. 31. 13:14
 2/9 anonim ***** válasza:

Ahogy én mosok:

Fogom a ruhákat ami sötét vagy piros az megy egybe ami világos és szürke az megy a másik csoportba. Aztán fogom bedobálom a mosógépbe és a legelső programra rárakom. Öblítőt meg mosószert azért tegyél bele fölülre a kis "tálcába" (mennyiség úgy saccra).

2010. júl. 31. 13:23
 3/9 anonim ***** válasza:
Fehéreket külön, szineseket is külön, egyre vigyázz: a kínai szines holmi összefog mindent! Külön mosd ezeket, öblítés után kevés ecetes vízbe nyomkodd bele. (Nem eszenc, ételecet a jó) és hagyd a közélen lecsöpögni.
2010. júl. 31. 13:24
 4/9 anonim ***** válasza:
Ja és ami biztosan fog, ne is tedd a gépbe, mosd lavórban vagy kádban.
2010. júl. 31. 13:25
 5/9 anonim ***** válasza:
Szines ruhákhoz COLOR mosóport kell használni, ami automata mosógépbe való (fékezett habzású). Ilyet vegyél a boltban.
2010. júl. 31. 13:27
 6/9 anonim ***** válasza:

Én minimum 3 kupacba válogatom a szennyest.

1. hófehér, ne most össze semmivel mert szürke lesz.

2. világos

3 sötét

Ruháktól függően 40-60 fokon kell mosni.

Külön mosok törölközőket, ágynemüt, konyharuhát.

2010. júl. 31. 13:46
 7/9 anonim ***** válasza:
utolsóval értek egyet. annyit tennék hozzá, hogy a színeshez és a fehérhez külön mosóport használok, vagy gélt. a törölközőt, konyharuhát, ágyneműt meg 60 fokon mosom-azt aminek megengedi az anyaga. rajta van a cimkén. kb ennyi. a mosógép leírása meg sokat segít a program kiválasztásában. a kényes anyagokat kézzel mosom, pl kasmír, selyem, csipke holmik. a melltartókhoz olcsó sampont veszek, mert puhábban tisztít, mint a mosópor. egyéni dilim sztem, de érdemes kipróbálni.:)
2010. júl. 31. 14:12
 8/9 anonim válasza:
tyűűha... ez érdekes kérdés és nem is nagyon értem... 19 éves fiú vagyok, 1-2 éven belül munkába állok, és lehet hogy csaka z ország másik felében, így valószínű hogy magamra kell amjd mosnom... de most megijedtem tőle:D
2010. júl. 31. 14:14
 9/9 anonim válasza:

hát én ugy csinálnám a helyedbe h

1:fehérek ebbe rakhatsz konyha ruhát is ami nem fog sárga zold ilyenek ha nagyon piszkosak akkor 1 kis cloroxot ja és Persil gold mosoport

2:sotétek ezt bármilyen moso gélel vagy mosoporal (color)moshatod ja a pirosrol csak annyit h feketével nyugodtam moshatod meg kékel is ja és a farmert is moshatod sotétekel ha sotét a nadrág.

Törölkozöket mosd kulon de moshatod sotételis ha olyan :D

ja és olyan 60 fokon

18L

2010. júl. 31. 14:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!