Hogy kell mosni? Milyen ruhákat ne tegyünk egybe, stb.
Figyelt kérdés
Még sosem mostam magamra és szeretnék megtanulni mosni. Automata mosógéppel. Milyen ruhákat ne tegyünk egybe? Hány fokon mossam a színes és hány fokon a fehér ruhákat? Valaki adna egy részletes leírást? Köszi!
2010. júl. 31. 12:54
1/9 anonim válasza:
Mi asszem a sötétet 40 fokon, a világosat 60on mossuk. A lényeg, hogy a pirosra nagyon vigyázz, világossal ne mosd egybe, mert eresztheti a színét.
2010. júl. 31. 13:14
2/9 anonim válasza:
Ahogy én mosok:
Fogom a ruhákat ami sötét vagy piros az megy egybe ami világos és szürke az megy a másik csoportba. Aztán fogom bedobálom a mosógépbe és a legelső programra rárakom. Öblítőt meg mosószert azért tegyél bele fölülre a kis "tálcába" (mennyiség úgy saccra).
2010. júl. 31. 13:23
3/9 anonim válasza:
Fehéreket külön, szineseket is külön, egyre vigyázz: a kínai szines holmi összefog mindent! Külön mosd ezeket, öblítés után kevés ecetes vízbe nyomkodd bele. (Nem eszenc, ételecet a jó) és hagyd a közélen lecsöpögni.
2010. júl. 31. 13:24
4/9 anonim válasza:
Ja és ami biztosan fog, ne is tedd a gépbe, mosd lavórban vagy kádban.
2010. júl. 31. 13:25
5/9 anonim válasza:
Szines ruhákhoz COLOR mosóport kell használni, ami automata mosógépbe való (fékezett habzású). Ilyet vegyél a boltban.
2010. júl. 31. 13:27
6/9 anonim válasza:
Én minimum 3 kupacba válogatom a szennyest.
1. hófehér, ne most össze semmivel mert szürke lesz.
2. világos
3 sötét
Ruháktól függően 40-60 fokon kell mosni.
Külön mosok törölközőket, ágynemüt, konyharuhát.
2010. júl. 31. 13:46
7/9 anonim válasza:
utolsóval értek egyet. annyit tennék hozzá, hogy a színeshez és a fehérhez külön mosóport használok, vagy gélt. a törölközőt, konyharuhát, ágyneműt meg 60 fokon mosom-azt aminek megengedi az anyaga. rajta van a cimkén. kb ennyi. a mosógép leírása meg sokat segít a program kiválasztásában. a kényes anyagokat kézzel mosom, pl kasmír, selyem, csipke holmik. a melltartókhoz olcsó sampont veszek, mert puhábban tisztít, mint a mosópor. egyéni dilim sztem, de érdemes kipróbálni.:)
2010. júl. 31. 14:12
8/9 anonim válasza:
tyűűha... ez érdekes kérdés és nem is nagyon értem... 19 éves fiú vagyok, 1-2 éven belül munkába állok, és lehet hogy csaka z ország másik felében, így valószínű hogy magamra kell amjd mosnom... de most megijedtem tőle:D
2010. júl. 31. 14:14
9/9 anonim válasza:
hát én ugy csinálnám a helyedbe h
1:fehérek ebbe rakhatsz konyha ruhát is ami nem fog sárga zold ilyenek ha nagyon piszkosak akkor 1 kis cloroxot ja és Persil gold mosoport
2:sotétek ezt bármilyen moso gélel vagy mosoporal (color)moshatod ja a pirosrol csak annyit h feketével nyugodtam moshatod meg kékel is ja és a farmert is moshatod sotétekel ha sotét a nadrág.
Törölkozöket mosd kulon de moshatod sotételis ha olyan :D
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!