Mi a különbség a nedves porszívó és a takarítógép között? Melyik a jobb? melyikkel mit lehet csinálni?
"A takarítógép viszont egy mosószeres tartályából ki tud spriccelni mosószeres folyadékot.. és azt szinte azonnal vissza is szívja.., miközben a kispriccelt mosószeres folyadék feloldja a.. szennyeződést. "
Ezzel csak annyi a hiba, hogy ahhoz áztatni kell a mosószeres vízzel, hogy tényleg rendesen hatni tudjon az emzimekkel is dolgozó mosó anyag. Ez nem a gyári.
A gyári tisztító szer kb annyit ért még az első próbánál, mint a tiszta víz. Szóval semmit nem ért!
Igaz, akkor először a géppel próbáltam kifújatni a tisztító anyagot és azonnal vissza szívatni, talán azért sem volt ideje kiáztatni a koszt. Így jöttem rá, hogy beáztatás után érdemes várni amíg hatni kezd a tisztító mosóaktív anyag, a rendes ruhához való gépi mosó szer.
Az rendben is lenne, hogy kiszórja és vissza is szívja, de annak a hatása nem sokra lenne elég.
Amennyit a mosószer tartályból képes kiszórni, az megint csak elég kevés mennyiségre is. Ezért választottam a szobai felpumpálható virág spriccelő tartályt a mosószer szőnyegre adagolásához. Még jól meg szoktam kefével is súrolni és hagyom hatni jó órányit.
Azután tiszta vizet töltök a mosószer adagoló tartályba és többször alaposan felszívatom vele és kiöblítem a szőnyegből az adagolt tiszta vízzel kimosott mosószeres szennyet.
Néhány ilyen tiszta vizes öblítő porszívózás után már látszik az átlátszó szívó fejben, hogy tiszta víz jön a szőnyegből. Akkor már elhihetem, hogy valóban tisztának tekinthető.
Egyébként a szívó fej a vákuumtól annyira rá tud tapadni a szőnyeg felületére egy 1.5 kW-os motor és 300W vákuum teljesítmény mellett, hogy alig tudom megmozdítani a felületén. Kimondottan erőből és lendülettel lehet csak tolni egy csíkot rajta. Húzásnál meg felszedi a szőnyeget.
Persze ezen lehet állítani a "fals levegő" nyílásnál, de akkor kevésbé hatékony, így célszerűbb megbirkózni vele. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!