Együtt mossátok a bugyikat a zoknikkal?
Én nem szeretem egyberakni őket.
A fehér mosásba belerakom a fehér zoknimhoz a fehér bugyit, de a sötéteknél pl. a bugyit a pólóhoz, törölközőhöz, a zoknit pedig a nadrághoz teszem.
A párom szerint ez hülyeség, de nekem nincs gusztusom a bugyimat berakni a büdös, izzadt zoknija mellé. Ő pedig kérdezi, hogy miért maradnak a zoknijai a szennyesben, amikor mostam.
Ti hogyan mossátok ezeket?
Amúgy ha büdösek a zoknijai, akkor érdemes lenne azonnal kimosni őket, ne bűzölögjenek napokig a szennyesben várva a mosásra. Főleg hogy már ott mellé kerülhet a bugyid vagy akármilyen egyéb ruhanemű. Hacsak nem tartjátok külön a büdös holmikat.
Szóval én is arra szavazok, hogy inkább kézzel gyorsan ki kéne mosnia a párodnak minden nap a használt zokniját.
Nekünk a párommal megtölti a mosógépet a zokni. Azokat csak magukban mossuk 40 fokon. A bugyik, alsónadrágok is megtöltik, mind világos színűek, ezeket 60 fokon mossuk, és esetleg törölközőkkel vagy pamut ágyneművel rakjuk össze, mivel azokat is 60 fokon szoktuk.
A gyerek zokniját mosószappannal előkezelem és színek szerint a felsőruhák közé teszem. Az ő bugyijait és törölközőit rakom még egy adagba, 60 fokra. Ebből is kijön egy egész adag.
Szándékosan alakítottuk úgy, hogy legyen annyi alsónemű és zokni, hogy tele legyen a mosógép.
A többi ruháinkat színek szerint csoportosítva mossuk 40 fokon.
Szerintem jól csinálod a zoknikkal.
11.55 vagyok
Ja és én mindent 70 fokon mosok (az baj?)
Öblítőt pedig: 1 kupak öblítő koncentrátum, 1 kupak víz, 1 kupak ecet (így pont a max jelzésig ér)
Csak annyiban baj, hogy így tönkremennek a felsők, műszálat is tartalmazó nadrágok.
Persze gondolom nincsenek ilyen nadrágjaitok, mert akkor azokat nem mosnád ilyen magas hőfokon. A pólóknál akkor rendben van ez a magas hőfok, ha a legegyszerűbb pamut póló. De egy szép felsőt, ami mintás, netán van benne műszál is, kényesebb anyagból van, már nem lehetne ilyen hőfokon mosni. A pulcsit végképp nem értem...
Én azokat csak kézzel mosom, langyos vízben. Van egy polár felsőm, amit utcára nem vennék fel, ahhoz túl sportos, azt beteszem a gépbe 40 fokra.
A többit jól csinálod, kell nekik a min. 60 fok. Tehát jó, hogy 70-en mosod őket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!