Kezdőoldal » Otthon » Házimunka » Régen beszáradt vért ki lehet...

Régen beszáradt vért ki lehet mosni?

Figyelt kérdés

Kedvenc bugyim véres lett, kimostam gépben 40 fokon, azután 1 napig áztattam hideg vanishos-szódabikarbonás-mosószappanos vízben, aztán kimostam 90 fokon, de még mindig látszik.

Ne írjátok, hogy rosszul csináltam, hanem az a kérdés, lehet-e még tenni valamit, vagy kuka? Hipót még életemben nem használtam.

2012. júl. 5. 14:02
 1/10 anonim válasza:
58%

Haverom édesanyja egy klinikán dolgozott. Ott a véres lepedőket Coca-Colában áztatták, mivel az oldja a vért.

Továbbá USA-ban a rendőröknél mindig van Coca-Cola, hogy egy közúti balesetnél a helyszínelés végén a vért eltávlíthassák a vért.

2012. júl. 5. 14:24
 2/10 anonim ***** válasza:
78%

Jajj ezt a Cola-t el ne higgyétek már, akkora kamu, mint ide Nyújork....

Az volt a hiba, hogy kimostad negyven fokon. Azonnal hideg vízben kellett volna kimosni, és a maradékot áztatni. A 90 fokos mosás csak "beleégeti" a vért az anyagba sajnos. Hipót ne is próbálj.

Már nem tudsz semmit sem csinálni vele, de ha csak az a baj, hogy foltos, használd a vérzéses napokon, ha ismét véres lesz, nem lesz akkora tragédia.

2012. júl. 5. 14:38
 3/10 anonim ***** válasza:
90%

Megpróbálhatod Haemopon-ba áztatni (a kórházakban is azt használták régebben a vérfoltok eltávolítására, ezt a szülészeten mondták amikor szültem, az pedig már nem tegnap volt)

Vagy veszel marhaepe szappant (kb 500 forint) és azzal mosod (hideg, max.langyos víznem) Ez nekem kivitte a beszáradt vért a bugyimból (igaz, előtte nem mostam meleg vízben)

2012. júl. 5. 17:24
 4/10 anonim ***** válasza:
60%
Ariel folteltávolító spray
2012. júl. 5. 18:58
 5/10 gumilabda válasza:
76%
A Cola teljesen igaz! Ha beszárad a vér bármibe is én azzal mosom ki! Nem kamu!
2013. febr. 15. 18:12
 6/10 S.Judit64 válasza:
58%
Ha régebbi a folt, akkor használhatunk szalmiákszesszel kevert meleg vizet (egy liter víz, három evőkanál szalmiák), de jó még a keményítő, hintőpor és víz keverékének beledörzsölése az anyagba. Ha régi a folt, fele víz, fele denaturált szesz keverékével távolíthatjuk el. Szódabikarbónával szórjuk be, majd cseppenként annyi hideg vizet adjuk hozzá, hogy egy jól kenhető elegy legyen. Hagyjuk a folton néhány percig, majd szivaccsal töröljük le. Öntsünk langyos vízbe kevés szalmiákszeszt. Ezzel az oldattal dörzsöljük át a vérfoltokat. Hátha :)
2014. nov. 15. 06:16
 7/10 most válasza:
77%
Nekem egy dolog vált be tökéletesen a szódabikarbóna! Semmi nem szedte ki a regi vért pedig mindennel próbálkoztam. Csak beledörzsöltem kis vízzel, majd hagytam pár percig rajta és a végén még körömkefével finoman addig dörzsöltem míg tökéletesen ki nem jött! Nagyon szépen eltünt a folt! :)))))
2016. jan. 21. 17:30
 8/10 anonim válasza:
75%

Én úgy mostam ki a régebbi vérfoltot, hogy hagytam sós vízben ázni egy kicsit, majd Vanish mosószappant reszeltem a mosógépbe. (Mosópor+öblítő) Szépen kivitte.:)

De a szódabikarbóna is jó egyébként:) tudom,hogy régi poszt, de másnak hátha segítség :)

2017. febr. 7. 18:16
 9/10 anonim válasza:
62%
A szódabikarbóna az tényleg nagyon jól kimossa. Most próbáltam ki mert a ruhám véres lett és el sem hittem h bevalt.
2018. febr. 28. 16:15
 10/10 anonim válasza:
56%
Hideg vízben dorzsoltem, utána vanish szappannal megint csak dorzsoltem, leoblitettem róla hideg vízzel , és 60°C-on mostam. Teljesen ki jött a ver. ( törülköző)
2021. márc. 20. 19:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!