Kezdőoldal » Otthon » Házimunka » Büdös, savanyú szagú törölköző...

Büdös, savanyú szagú törölközők! Mit lehet tenni?

Figyelt kérdés

Már eddig 3 törölközött dobtam ki mert elviselhetetlenül büdösek voltak!

Szárazon nem érződik, de amint víz éri nagyon savanyú és büdös szag árad belőle, így még törölközni sem jó vele fürdés után mert esküszöm magamon is azt a szagot érzetem.

A többi ruhának nincs ilyen szaga, vagyis nem a mosógép.

A törcsik kb. 2-4 hét után kezdenek el bebüdösödni.

Valaki segítene?

Általában 60 fokon mosok, és coccolino sensitiv öblítőt és tomi mosógélt használok.

2012. jún. 19. 13:53
 1/6 anonim ***** válasza:
Próbáld törölközés után valami szellős helyre tenni a törcsit, ne a fürdőszobába. Szerintem ott nem tud rendesen megszáradni és vagy a bacik tenyésznek benne vagy a penész.
2012. jún. 19. 14:04
 2/6 A kérdező kommentje:

Mindig szellős helyen szárítom mind a törölközőket mind a ruhákat! Hamar meg is száradnak.

Ezért nem értem mi a gond!

2012. jún. 19. 14:15
 3/6 anonim ***** válasza:
Nem úgy értem, hogy mosás után, hanem napi törölközés után. Vagy te is így érted? :)
2012. jún. 19. 14:37
 4/6 A kérdező kommentje:

Igen úgy ahogy te! Csak hozzátettem hogy mosás után is mindig szellős helyen van szárítva. Jóformán nincs is törülköző a fürdőben mert amikor kell akkor kivesszük a szekrényből aztán használat után egy nagy szobában terítjük ki ami igen jó szellős mert mindig nyitva van az ablak és a szárítóra is hosszába kiterítve szoktuk rakni.

Most olvastam más fórumon hogy ecet öblítő helyett, hát még azt megpróbálom.

De ha az sem válik be akkor maradok 2 havonta új törülközőt kell venni projektnál. :/

Ha van ötleted az elsőn kívül szívesen fogadom!

2012. jún. 19. 18:07
 5/6 anonim ***** válasza:
Régen nekem is volt ilyen problémám, de nekem a ruhákkal is, aztán észrevétlenül megoldódott. Ha visszagondolok, kb. azóta, amióta kevesebb mosószert és öblítőt használok, mint ami a flakonra van írva. Lehet, hogy a túl sok öblítő beleposhadt? Én is 60 fokom mosom a törölközőket, kb. 50 ml mosogélt (Tomi, Ariel v. Persil gél, mikor melyik) teszek adagoló poharastól a dobba. Az öblítőből (Silan vmelyik illata, váltogatom őket) fél kupaknyit a gép öblítő tartályába és felöntöm vízzel a min. jelzésig. Ha fehéreket mosok, akkor a dob tetejére teszek a leírtakon felül kb. egy maréknyi mennyiségnek megfelelő mosószódát. Az is előfordul, hogy az öblítő helyett ecetet használok vagy víz helyett azzal hígítom az öblítőt.
2012. jún. 20. 09:49
 6/6 anonim válasza:
Próbálj fürdés után egy kis hintőport rakni a törölközőkre, így nem büdösödik be, mert hamarabb megszárad. (ha megszáradt rázd ki a törölközőket!)
2012. júl. 6. 15:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!