Lányok! Szóvátegyem a páromnak? Ma mire hazaértem kimosta a függönyöket (családi házban élünk, jó sok volt)
#5 vagyok
Nagyon irigyellek! Az én férjem még annyit se csinál, hogy letörölje maga után az asztalról a morzsát :(
Persze a kerti munkát ő végzi, de a házban semmit nem segít, mindent szétdobál, összekoszol, én meg takaríthatok utána :(
14-es vagyok. Mért lettem lepontozva? Mi a rossz a gondolat menetemben? Azt javasoltam, hogy értékelje, köszönje meg, de azért mondja el a hibát is. Engem például kifejezetten zavar, ha nem mondják meg, ha hibázok. Szeretem jól csinálni a dolgokat, és ennek ez a feltétele.
A házimunka pedig igenis közös dolog.
Én leginkább ilyen esetben azt szoktam csinálni, hogy nem rögtön mondom meg a "hibát", hanem néhány nap múlva mikor szóba kerül. Akkor rögtön csak megköszönöm és megdicsérem.:)
Ezt a függönynél meg is lehet csinálni könnyen. Néhány nap múlva mikor épp elhúzod, vagy hasonló, újra oda-vissza lehetsz, hogy milyen aranyos volt, hogy kimosta, de...
Biztos, hogy most nem mondanám, és nem mutogatnám, hogyan is kell csinálni. Megköszönném, megdicsérném, kész.
Majd amikor legközelebb odakerül a sor, akkor úgy csinálom, hogy otthon legyen, és megkérem segítsen mosás után rögtön visszarakni a helyére.
Majd akkor látni fogja, hogy mennyi felesleges energiát fektetett most ebbe a melóba. De akkor sem vetted el most a kedvét, és a jól végzett munka nyomán benne levő örömet, elégedettséget.
A házimunka nem mindig közös dolog. Én nem szeretem, ha nem én teregetek, mert akkor pluszban még vasalni is kell, amit nem szoktam.. vasalni is én szeretek, gyorsan csinálom és jól.
Főzni viszont utálok, azt a férjem szereti, szinte mindig át is vállalja... de valljuk be,ha valamiben nincs gyakorlat, az nem úgy megy.
Biztos van férfias rész is a házimunkában, magasra mászás, kicsavarozás, meg kell kérdezni,mit csinálna szívesen, és abban tényleg dícsérjük meg, mert ők segítenek nekünk (a takarítás részét legalábbis a csajok tudják jobban.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!