Kezdőoldal » Otthon » Házimunka » Lányok! Szóvátegyem a páromnak...

Lányok! Szóvátegyem a páromnak? Ma mire hazaértem kimosta a függönyöket (családi házban élünk, jó sok volt)

Figyelt kérdés
És úgy szárította,h kirakta partvis meg felmosónyélre az ajtó fölé mindenhova:-Dolyan cuki!ha megmondom,h nem úgy kell az baj?
2012. jún. 18. 23:06
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
30%
Egyetértek az előzővel. Végre valamit megcsinál, erre agyon kell dicsérni, a hibát pedig még életlenül sem említeni, nehogy elmenjen a kedve... na ne már! Persze, értékeld azt, hogy segített, de nem kell túlzásba esni, elvégre a házimunka közös dolog. Ha tiszta házban akar élni, természetes, hogy ő is tesz érte.
2012. jún. 18. 23:29
 12/20 anonim ***** válasza:
ha ilyen jó a viszonyotok, akkor miért félsz megmondani neki? Ennek a közlése még egy nem kifejezetten jó viszonyt sem terhelne meg. Gyakorlatilag ilyet max a gyűlölködő régi házasok vennének magukra - mondjuk két napra.
2012. jún. 19. 00:24
 13/20 anonim válasza:
100%
De édes :D Mondd el neki, de olyan kedves-aranyosan
2012. jún. 19. 01:02
 14/20 anonim ***** válasza:

#5 vagyok

Nagyon irigyellek! Az én férjem még annyit se csinál, hogy letörölje maga után az asztalról a morzsát :(

Persze a kerti munkát ő végzi, de a házban semmit nem segít, mindent szétdobál, összekoszol, én meg takaríthatok utána :(

2012. jún. 19. 12:13
 15/20 anonim ***** válasza:

14-es vagyok. Mért lettem lepontozva? Mi a rossz a gondolat menetemben? Azt javasoltam, hogy értékelje, köszönje meg, de azért mondja el a hibát is. Engem például kifejezetten zavar, ha nem mondják meg, ha hibázok. Szeretem jól csinálni a dolgokat, és ennek ez a feltétele.

A házimunka pedig igenis közös dolog.

2012. jún. 19. 14:12
 16/20 anonim ***** válasza:
De édes :) az enyém tegnap elmosogatott, mire hazaértem :) és fel is porszívózott, bár ő szokott is segíteni :) mondd meg neki, hogy köszi édes, nagyon drága vagy, hogy megcsináltad :) itt jöhet a csók :) és mondd meg, de hogyha elfogadsz egy tippet, akkor legközelebb egyszerűbb, ha egyből fel is teszi, kevesebbet kell vele bajlódni :) tedd hozzá, hogy tökéletes, amit csinált, csak egy kis munkát akarsz neki spórolni :)
2012. jún. 19. 15:26
 17/20 anonim ***** válasza:

Én leginkább ilyen esetben azt szoktam csinálni, hogy nem rögtön mondom meg a "hibát", hanem néhány nap múlva mikor szóba kerül. Akkor rögtön csak megköszönöm és megdicsérem.:)

Ezt a függönynél meg is lehet csinálni könnyen. Néhány nap múlva mikor épp elhúzod, vagy hasonló, újra oda-vissza lehetsz, hogy milyen aranyos volt, hogy kimosta, de...

2012. jún. 19. 19:41
 18/20 anonim ***** válasza:

Biztos, hogy most nem mondanám, és nem mutogatnám, hogyan is kell csinálni. Megköszönném, megdicsérném, kész.

Majd amikor legközelebb odakerül a sor, akkor úgy csinálom, hogy otthon legyen, és megkérem segítsen mosás után rögtön visszarakni a helyére.

Majd akkor látni fogja, hogy mennyi felesleges energiát fektetett most ebbe a melóba. De akkor sem vetted el most a kedvét, és a jól végzett munka nyomán benne levő örömet, elégedettséget.

2012. jún. 19. 20:56
 19/20 A kérdező kommentje:
Reggel ő maga mondta h rosszul csinálta:-D
2012. jún. 19. 21:39
 20/20 anonim ***** válasza:

A házimunka nem mindig közös dolog. Én nem szeretem, ha nem én teregetek, mert akkor pluszban még vasalni is kell, amit nem szoktam.. vasalni is én szeretek, gyorsan csinálom és jól.

Főzni viszont utálok, azt a férjem szereti, szinte mindig át is vállalja... de valljuk be,ha valamiben nincs gyakorlat, az nem úgy megy.

Biztos van férfias rész is a házimunkában, magasra mászás, kicsavarozás, meg kell kérdezni,mit csinálna szívesen, és abban tényleg dícsérjük meg, mert ők segítenek nekünk (a takarítás részét legalábbis a csajok tudják jobban.)

2012. jún. 20. 21:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!