A kézi varrógépek mennyire megbizhatóak varrás szempontjából, Szépen varrnak, nehéz őket kezelni?
2012. jún. 8. 15:22
1/5 anonim válasza:
Ezek csak arra valók, hogy ha valami elszakad a varrás mentén, megjavítsd vele.
2/5 anonim válasza:
Csak ideiglenes jvaitásra való, a varrás nagyon könnyen felfejtödik. Szerintem nem éri meg megvenni.
3/5 anonim válasza:
Ha egyetlen szállal dolgozik a gép akkor az hamar visszabomlik.
Nehézséget okozhat még, hogy levegőben kell varrni.
4/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat!
2012. jún. 8. 16:58
5/5 anonim válasza:
Ha egy szállal varrnak, akkor olyanok azok, mint a régebben kapható PIKO gyerekvarrógépek voltak. Mielőtt vettem volna egy olyat, nem is tudtam, hogy ilyen létezik. Azóta már láttam, hogy egyes pizsamákat ilyen elven működő gépel varrtak. Az utolsó huroknál érdemes egy horgolótűvel a szálat csomóra kötni, mindenesetre egy kis ollóval a varrás befejezésekor a cérnát elvágni, akkor a tű még egyszer áthúzza azt az utolsó hurkon, különben tényleg elbomlik az egész varrás. Amíg nem volt komolyabb, kisebb javításokra akor volt alkalmas, ha vászon szerű, nem nyúlós az anyag, mert ahol az egyenletes anyagtovábbítás valamiért gátolva van, nem tudja meghurkolni a fonalat, mert ezek egy olyan elven működnek, hogy alul egy kampó a szálat visszatartja, és a következő öltésnél a tűnek pont ennek a huroknak a közepébe kell szúrni, ekkor a kampó elengedi a régi hurkot, és egy újabbat vesz le a felfelé induló tűről. Ezekkel szemben azok a gépek, amelyek két szállal varrnak, komolyabbak, azoknak egyetlen öltése sem bomlik el, mert azok a gépek a tűről elkapott szálat keresztül hurkolják az alsó orsót is magában foglaló bobinon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!