Kezdőoldal » Otthon » Házimunka » Mivel tudnám rögzíteni a...

Mivel tudnám rögzíteni a ruhám? (Ollóval lyukat vágtam)

Figyelt kérdés

Ünneplő felsőmet megvarrtam, plusz egy gombnak vágtam körömvágó ollóval lyukat. Szerintem elég kényes anyag, legalábbis ahol vágtam a lyukat, ott nagyon erősen foszlik az anyag. Mivel/ hogy tudnám rögzíteni? Körömlakk jó?

Ezen a képen látszik a kivágott lyuk

[link]

Ez pedig nagyobban a felsőm (hátha fontos). Mint látjátok, vannak benne ezüstös csíkok, ezek különösen is foszlanak.

[link]

(95%pamut, 5%műszálas)

Addig nem tudom hordani míg nem állítom meg a foszlást, mert szétmegy a gomb helye körüli lyuk, és akkor dobhatom ki :/

Előre is nagyon szépen köszönöm!

2012. ápr. 24. 16:36
 1/7 anonim ***** válasza:
Van gomblyukazó a gépeden? Ha nincs, vidd el egy varrodába, ahol körbe szegik neked a gomblyukat.
2012. ápr. 24. 17:24
 2/7 anonim ***** válasza:
Vagy ha találsz olyan varrónőt, aki még tud kézzel gomlyukat varrni.
2012. ápr. 24. 18:00
 3/7 anonim ***** válasza:
71%
Varrd körül a gomblyukat sűrű pelenka öltéssel. A gomblyukat így kell kézzel varrni. Egy varrónő.
2012. ápr. 24. 21:55
 4/7 anonim ***** válasza:

Persze ezt így egyszerű mondani, de sokkal nehezebb úgy megcsinálni, hogy az jól nézzen ki.

Ha még sohasem csináltál ilyet, ne fogj hozzá, keress egy szakembert, aki szépen megcsinálja.

2012. ápr. 24. 22:05
 5/7 A kérdező kommentje:

Köszönöm az eddigi válaszokat is!!!!!!

Alapvetően varrónőhöz vittem volna, de nem engedhetjük meg magunknak sajnos.

Egyáltalán nem vagyok jártas a varrásban, így nem tartom valószínűnek hogy sikerülne, elrontani pedig (még jobban) nem szeretném.

Egyéb praktika, ötlet? (A körömlakk még mindig kérdéses, mert az van itthon :) )

2012. ápr. 25. 06:42
 6/7 anonim ***** válasza:

[link]

Itt a legfelső soron, mutatja a kép is, milyen a pelenka öltés. A gomblyuk varrásnál ezeket az öltéseket nagyon szorosan egymás mellé öltjük, szinte hézag nélküli sűrűséggel. Egy külön anyagot vegyél elő, kezdd el azon próbálni, és amikor már nagyon szorosan tudod egymás mellé tenni az öltéseket, akkor varrd meg a blúzodat.

Körömlakk és egyebek csak rontanak a blúzodon.

2012. ápr. 25. 07:06
 7/7 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!!!!!

Megvarrtam, és 20 perces gyakorlás után is csak 1-2 mozzanat sikerült "pelenkásra", a többi szerintem eddig ismeretlen módszerrel varrtam :D

De a lényeg hogy megvan, köszönöm! :)

2012. ápr. 26. 17:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!