Hogy kell cérnát befűzni egy varrógépbe?
Így elég nehéz lesz.
Hátul, jobb oldalon kell lennie egy függőleges rúdnak. Arra kell tenni a cérnát. Teljesen balra, még mindig hátul van egy kampószerű, 1 lépés. 2. abban a magasságban hozd előre a cérnát, ott egy szálkifeszítő. Lejjebb a kerek, azon csak alulról át kell ölelni a cérnával. A következő egy mozgó kampó, abba jobbról balra kell befűzni. Legvégül pedig a tű fölött megint egy kis cikornyás kampó, ebbe bele kell kerülnie, majd a tűbe, elölről-hátrafele.
Alul pedig szintén van egy szál, ha szerencséd van, az benne van.
huhh
Ez saját márkája volt a Qellének,de a cég már megszűnt.
A Google-ban találsz gépeket,képekkel együtt.
Ha valamelyik hasonlít a tiedre,és belinkeled,könnyebb pontos választ adni.
Innen letöltheted a Privileg 1510-es használati útmutatóját (lehet, hogy más típus is fenn van). Igaz, hogy német, de a rajzokon jól látszik hogy hogy kell befűzni a cérnát.
Hogy is van ez a befűzés? Van alsó és felső cérna!!! Az alsó rugóval feszítetten állandó, a felső feszessége állítható, a cérnafeszítővel!
Ideális esetben egyforma, de hogyan saccoljuk meg? Én egy befőttes gumit vágtam el, egyik végére kampó került, másik végét húztam, BOBIN 8 cm.
Felső cérna 12 cm, feszítő lazítása 8-ig, ekkor megindul!!!
Amikor a cérna vége elér a tűhöz, már csak annyit írnak, hogy be kell fűzni a TŰ-be! Hogy ez okozza a legnagyobb gondot, vásároljunk segédeszközöket, természetesen horror áron. Ahol sokat varrnak, ott ezt megérheti, de aki csak hébe-hóba varr, az küzdhet, a lyuk kicsi, a cérna vége bolyhos, nagy mutatvánnyá válik a művelet, különösen annak, aki nem lát rendesen, vagy már remeg a keze!!!! Mi a megoldás? A tű hegye fix, egy fehér papíron jelölje be egy vonallal, majd ugyanígy jelölje be a lyukat, már is tett egy lépést előre! Ha még egy papírt ragaszt, hogy egy síkba kerüljön a lyukkal, ez a második segítség, ekkor már egy acéldrótos befűzővel boldogulhat!! Ha még ez sem elég, ragasszon még egy papírt, amivel megjelöli a lyuk alját, ezzel a megoldással eljut addig, hogy már CSAK a nagy lyukba kell befűzni a cérnát és áthúzni a tű lyukán, viszont ha ezt még finomítani akarjuk, egy horoggal könnyedén be lehet fejezni a műveletet!!!!!
Profiknak az oroszok töltötték fel a befűző működését, aminek a vége ugyanez, beállítja az automatikát és egy kis horog áthúzza a tűn a cérnát!
Egyszerűbb, gyorsabb? Inkább csak jóval drágább!!!! Én a horoggal teljesen áthúzhatom a cérnát, automatánál kell egy másik horog, vagy szerszám!!!!!
Persze ezt bemutatják villám gyorsan, milyen egyszerű, ezt a videó
felvétel, csodálatosan tudja!!!!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!