Kezdőoldal » Otthon » Házimunka » Nagy takarítást és a nagy...

Nagy takarítást és a nagy selejtezést mikor csináljátok hogy ossztjátok be az időtöket rá?

Figyelt kérdés
miket csináltok akkor? és mennyi idő alatt végeztek vele?
2009. jún. 23. 23:19
 1/2 anonim ***** válasza:
Én lakásfestésre készülök és már három hete selejtezek, hogy csak azt rámoljam ki a lakásból, ami vissza is fog jönni. Nagytakarítás a festés után lesz, általában évente kétszer szoktam: tavasszal és ősszel, de idén a festés miatt a tavaszit elhagytam. A festés után pedig remélem, 2 nap alatt végzek. Most a selejtezésnél a szekrényeket ki is mosom és a visszapakolásnál már csak áttörölgetni kell.
2009. jún. 24. 00:20
 2/2 anonim ***** válasza:
100%

Én gyakorlatilag havonta beiktatok egy nagytakarítást minden helyiségben, így elég könnyen és gyorsan végzek. Igyekszem nem gyűjteni a lomot, azzal is könnyebb a dolgom. Általában nem egyszerre nagytakarítok minden helyiséget, naponta max. kettőt, így nem túl megterhelő, meg 11 hós kislánom van, mellette ennyi fér bele kényelmesen. Általában alvásideje alatt csinálom, lekapom a függönyt, berakom mosni, közben kipucolom az ablakot, lemosom a szekrényt, polcot, lepókhálózok, feltörlöm a parkettát. Mire végzek, kimos a gép, visszarakom a függönyt, kész.

Mosható, kisebb darab szőnyegeink vannak, kivéve a gyerekszobát (ott padlószőnyeg), azokat jól kirázom, nagytakarítás alkalmával ki is mosom. Nekem bevált ez a módszer. A fürdőszobában hetente takarítok, pici fürdőnk van, nem tart sokáig áttörölni a csempét, a polcokat, kisúrolni a kádat és a mosdókagylót.

A gyerekszobában is pont úgy takarítok, mint a többiben, de ott hetente két-három alkalommal fel is porszívózok. A játékokat fedeles műanyag ládákban tartom, könnyű elpakolni, a kinőtt ruhákat havonta a nagytakarítás alkalmával szortírozom, bedobozolom, kiviszem a melléképületbe. Jó lesz még a tesónak, meg legalább a szekrényekben is férek. A dobozokon rajta van filccel a méret, meg hogy téli vagy nyári ruhák, ilyesmi, így könnyű lesz elővenni, ha kell.

A mi ruháinkat is könyörtelenül válogatom. Sokáig mindent eltettem, nem is fértünk egy idő után a cuccoktól. Most ha valamiről tudom, hogy végképp nem hordjuk, vagy kihízta a párom, stb., akkor összeszedem és elviszem a Vöröskeresztnek vagy odaadom egy hajléktalannak, ha elfogadja. Valaki legalább még örül neki, nálunk meg csak a helyet foglalja.

2009. jún. 27. 10:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!