Akik dolgoznak napi 6-8 órát egy munkahelyen hogyan tudják a háziasszonyi teendőiket elvégezni? Mikor és hogyan csináljátok, hogy rend van otthon, van kaja és bármikor fogadhattok vendéget?
Én tanár vagyok, tehát reggel fél nyolctól délután sokáig a suliban vagyok. Mellette még egyetemre is járok levelezőn.
Sokszor úgy érzem,hogy összecsapnak a fejem fölött a hullámok, és megzakkanok.
kérlek adjatok tanácsot
Én is úgy élek, ahogy Te!
Suli, munka (utazás), hobbi!
és azt érzem, amit Te! A hullámok...
Igazából nem tudok tanácsot adni, de ha az vígasztal egy picit, én nem tudok bármikor vendégeket fogadni :))) ha érted...
ez baromi nehéz lehet, de nem a takarítás miatt, hanem inkább a tanulás természetesen, és a főzés az időigényes.
ha egy lakás szinten van tartva, szerintem heti 2 óra alatt rendbe lehet hozni. ezt elvégezhetik a családtagok is, ha ketten végzik, fejenként 1 órás munka.
a kaját lehet esetleg kínaiból hozni vizsgaidőszakban, az viszonylag olcsó.
ha nagyobbak a gyerekek, akkor ők is vagy a férj is elkészítheti a reggelit, hidegvacsorát, mosást.
igazából "csak" a gyereknevelés szenved hátrányt, nem a házimunka, csak ki kell osztani a munkát mindenkinek.
ja, bocs, azt nem írtad, van-e gyerek, férj.
elkalandoztam. :D
Én úgy szoktam, hogy mindennap csinálok valami kis apróságot. Egyik nap csak a port letörölgetem kb. 40 perc alatt. Másik nap felporszívózok, felmosok. A lényeg hogy megpróbálok mindennap legalább egy fél órát csak a házzal foglalkozni, így nem marad annyi hétvégére. Már régen eldöntöttem, hogy a hétvége nekem is hétvége. Elég akkor a főzés. Szóval hétvégén max. másfél órát takarítok, de nincs is nagy kosz. Persze, nálunk még nincs gyerek. Ha lesz, akkor nem lesz hétvége!:)
Igaza van annak, aki azt írta,hogy el kell fogadni, hogy valami nem tökéletes. Az elején engem is zavart a legkisebb porszem. Ma már nem. Nincs kosz, de kapok idegbajt, ha egy szem morzsa van a padlón, vagy éppen csak délután tudom elmosogatni a reggeli csetrest. Anyukám erre mindig azt mondja, hogy sajnos úgysem csinálja meg senki helyettem.:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!