Milyen gyakran mostok mosógéppel ruhát?
Mit tudsz naponta kétszer mosni?
Mi 5-en vagyunk (2+3 gyerek) napiegyet mosok, hétvégén kettőt, mert hozzá jön az ágynemű és a türölközők.
Nem is tudnánk ketten napi 10 kiló ruhát felvenni.
én első
Így sem értem, napi 4 törülköző és 4 ruha nem tesz ki 2 gépet.
Mondjuk szerintem teljesen felesleges a paplant, párnát hetente mosni, azért van rajta huzat (akkor már a matrac zűrösebb, az van tele atkával), de ez a te dolgod. Ez is csak 1 gép hetente.
Tehát még mindíg nem értem mitől lesz 2 géped tele naponta
Mi is ketten vagyunk, de én sem tudom elképzelni hogy moshatsz ennyit. Mi is átöltözünk minden nap, minden nap tiszta törölköző van, ágynemüt csak hetente mosok, de nyáron megesik, hogy 2 egy héten, de igy sem telik meg kétszer a gép.
IGEN, soknak is láthatod. Miért inditod el a gépet, ha nincs tele?? A 2-3 napos szennyesnek nincs se szaga, se rothadni nem kezd...szerintem elég 2-3szor mosni egy héten+ágynemü hétvégén.
Ezek szerint van pénzetek áramot fizetni..ha nem lenne mindjárt kevesebbet mosnál:)
Utolsóval egyetértek paplan-párna ügyben, és az ágynemű 3 naponta mosását is bőven soknak találom, mi kéthetente cseréljük, illetve izzadós iccaka után azonnal.
A törülközőt sem cserélgetjük naponta, feleslegesnek tartom, a lényeg, hogy legyen ideje megszáradni két használat között.
Gazdaságosabb hetente 1-2X mosni tele tankkal, mint naponta egy bugyit-gatyát egykét pólóval.
Az is fontos, ma már, hogy ez nem túl környezettudatos...
Kéthetente 2 adagot, vagy 3 hetente 3 adagot mosok. Fehérek, színesek, sötétek bontásban. Ketten vagyunk, két felnőtt. Sok ruhánk van így mindig van mit felvenni, fölösleges a fél géppel való mosás. Áztatok a kádban, és a kritikus helyeken poló nyaka, nadrág zsebe mosószappannal előmosom, úgy teszem a gépbe. Jó gépem van Elektrolux nagyon kevés mosószer kell bele. 40 ill. 60 fokon mosok rövid programmal, előmosás nélkül. Ágyneműt ha havonta lecserélem. Törülközőket hetente. Ami sok a zokni, gatya, bugyi. Én három napig hordok egy felsőt, de a munkahelyen munkaköpenyben vagyok és másik nadrágban, otthon meg otthoni ruhában, a főzésnél kötény van rajtam. Vizet 2 m3 hideget és 1 m3 meleget fogyasztok. Villanyszámlám 5 e Ft, pedig van 2 TV számítógép, légkondi. Többet nem engedhetek meg magamnak, tehát spórolok,
de szerintem ha több pénzem lenne is így csinálnám. 53 éves dolgozó nő.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!