Milyen mosógépet vegyünk? Melyik megbízható márka? Elöl vagy felültöltős a jobb, illetve strapabíróbb?
Köszönöm mindenkinek.
Ma még jön a mosógépszerelő, hogy a régi menthető-e, de azért tájékozódok előre, nem akarok rosszat venni, meg ami nem takarékos.
Megy a zöld kéz mindenkinek.
Amúgy egy fontos kérdés: Mennyit szánsz rá?
Keveset, akkor Zanussi, és bár kizártad, de Indesit (anyámé kb. 15 éves, semmi baja), ha többet, akkor jöhetnek akár a prémium márkák is, LG, Samsung, Ariston, stb...
Attól függ mennyi az a kevés és sok. Nem akarom megvenni a legolcsóbb no name-t. Max 70-80-ra gondoltam.
Indesitet azért nem akarok, mert anyunak az volt, kb. 2 év után már javítani kellett. A sok javíttatásra annyit költött az évek alatt, hogy 2 mosógépet is tudott volna venni.
Szerintem a legtöbb márka megbízható.Tudtommal átlagosan egy év a garancia, tehát célszerű lehet megnézni, hogy a kiszemelt példányhoz jár-e ettől több garancia, illetve ha garancia idő lejárata után váratlanul elromlana, milyen az adott típus javítási költség vonzata.
Célszerű megnézni az üzletben, hogy a kiszemelt gép mosószeradagoló fiókja/tartálya könnyen kivehető legyen. Ez tisztításnál, esetleges öblítő nyák képződésnél később jól jön, ha könnyen kikapható, könnyen tisztítható az adagoló.
Érdemes, nem csak azt nézni, hogy milyen mosási programok vannak rajta, illetve energia, vagy víztakarékos-e a gép, hanem milyen a mosási hatékonyság (általában ma már ezt is megtalálni a gépek leírásánál). Mert ha energiatakarékos ugyan, de nem "A" a mosási hatákonysága, akkor azon nem fognak a drága mosószerek sem segíteni.
(Nekem A mosási hatékonysági gépem van, és a legolcsóbb mosószerekkel mosok, ritkán kell foltisztítóznomm, vagy áztatni, előmosni és szépek a ruháink).
Az, hogy elöl, vagy felül töltős, szerintem manapság már csak megszokás, vagy ízlés kérdése. Ma már mindegyiket jól össze tudják rakni.
Elöltőltősekből is létezik keskeny kivitel, és nem esik ki belőle a földre a ruha, ha mosás után kinyitják az ajtaját, én ilyet soha nem tapasztaltam még (egyik kommentelő ezt írta).
Nekem elöltöltős van, abból is keskeny kivitel, nem foglal nagyobb helyet, mint a felöltőltősök. Szeretem, hogy átlátszó az ajtaja, így belelátni, mit csinál a mosógép a ruhákkal, látni ahogy forog, stb :) De a legjobban azt szeretem, hogy a tetejét is ki lehet használni, ami kis fürdőszobánál nem hátrány. A fésüs/hajkefés dobozom, dezodorom, arckrémjeim sokszor fakkokba rendezve a mosógép tetjén tárolom... Szerencsére nem sétál a gépem, különösebben nem is rázkódik centrifuga közben sem. (samsung, digitális kijelzős, nano silver gépen van, nagyon szeretem).
Anyósomnak egyszerűbb whirlpool felöltőltőse van, ő azt szereti, tudomásom szerint elégedett vele.
Nem azon múlik a mosógép minősége, mosási funkciója, hogy hol kell beletölteni a ruhákat.
10000ért kicserélte a szénkefét, úgyhogy egyenlőre nem kell gépet venni.
Köszi még egyszer mindenkinek
Részvétem!
Annyi egy főmotor... [link]
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!