Milyen mosógépet vegyünk? Melyik megbízható márka? Elöl vagy felültöltős a jobb, illetve strapabíróbb?
Amilyenre van keret és amit jobban el tudsz helyezni a lakásban. Én a felültöltőseket tartom jobbnak, mivel nem kell leguggolni ha az ember be akarja pakolni, illetve ha ki akarja szedni a dobból a ruhákat. Ráadásul könnyebb is megpakolni felülről a dobot, mint oldalról. Az elöltöltősnél ha szeded ki a ruhákat, könnyen előfordulhat, hogy több frissen mosott ruha is kiesik a padlóra. Igazt ezt egy ruhakosárral ki lehet védeni.
Tavaly vettem egy Zanussit, csak ajánlani tudom. Előtte is az volt, 15 évig hibamentesen ment.
Az elöltöltős nagy hibája, hogy a dob csak egy oldalon van csapágyazva, nálunk fél-egyévente csapágycsere volt!
A mostani egy felültöltős Whirlpool, négy éve nem volt gond vele.
Nekünk az Electrolux vált be, 15 éve hibátlanul működik, egyszer kellett szerelőt hívni, mert valamilyen gumi tömítőgyűrű darabokra esett, és kattogott emiatt a gép...De szétszedte teljesen, mondván, hogy már 12 éves, és ezek kb 10 évig bírják, hát meglepődött, hogy milyen szép belülről, és jól is bírta. Igaz ez inkább a jó víznek tudható be... előtte 25 évig Hajdú volt...
A miénk elöltöltős, de szerintem adott márkában mindkétféle jó lehet.
A mi AEG-ünk 11 éves, és még nem volt baj vele.
Én a felül töltősöket szeretem. Pl. ha mosás indítása után jut eszedbe, hogy kimaradt egy ruha, még utána tudod dobni. Kis fürdőszobánál előnyös, hogy nem kell előtte x nagyságú helynek lenni, hogy ki tudd nyitni. Ezen kívül itt az oldalon többször olvastam, hogy nem lehet kivenni a mosószeradagolóját. Bár ezt nem tudom, hogy mind ilyen-e ami elöl töltős, vagy csak néhány, és azok tulajdonosai kértek itt tanácsot, hogyan takarítsák ki.
Mennyi helyed van?
60x60: bármilyet
60x40 / 40x60: felültöltőset.
Van fölötte hely:
Igen: felültöltős
Nem: Elöltöltős
Akarsz a tetejére pakolni:
Nem: Bármi
Igen: elöltöltős (nekünk pelenkázó van rajta)
Sok a ruha (5kg+)
Nem: bármi
Igen: elöltöltős
Kombinált mosó-szárítót akarsz?
Nem: Bármi
Igen: elöltöltős
Tény, hogy a felültöltősek 2 oldalt csapágyazottak, míg az elöltöltősek csak egy oldalt, de a modern gépek úgy kiegyensúlyozzák magukat, hogy ennek nincs jelentősége. Nekem egy elöltöltős mosó-szárító Ariston-om van, mindkét oldalt miliméterek vannak mellette és semmihez sem ér hozzá, továbbá, amíg nem a pelenkázó volt rajta, a tetejére rakott tárgyak nem másztak el az 1400-as centrifuga alatt sem. Igaz, hogy néha percekig igazgatja a ruhákat, de megéri neki.
Elsősorban #5-nek: A babaprogram (sok víz) és a 90°C-os programok kivételével midig ki lehet nyitni menet közben.
A mosószer adagoló kivehető.
Eddig én sem csalódtam az Ariston-ban, a kazánom is az.
Azért a kérdéskiíráshoz hozzáfűzném, hogy az Ariston az Indesit prémium márkája...
Nekem egy elöltöltős LG mosógépem van.
7 kg-os a teherbírása, tökéletesen tisztára mos mindent. Könnyű takarítani.
Ez a mosógép már Direkt Drive-os. Nincs ékszíj, közvetlenül a motor hajtja a dobot, így nem csak sokkal strapabíróbb, de csendesebb is.
Már 2 éve nyúzom, van, hogy napi 2x-3x megy, de minden nap ketyeg legalább egyszer. Nem volt vele semmi gond sosem!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!