Felültöltős whirlpool mosógép öblítő adagolója undorítóan néz ki, fekete penészes. Hogyan tudom kitakarítani? Már mostam 20%-os ecettel 90 fokon, a gép viszonylag tiszta lett, de az öblítő adagoló nagyon undi maradt továbbra is. Tippek?
Próbáld meg kiszedni, áztasd be egy-két napra akár ecetbe, Domestosba, hypóba vagy valami hasonló szerbe, ami van otthon. Aztán egy régi fogkefével sikáld ki. És legközelebb erősen higítva használd az öblítőt, és legalább 1-2 havonta takarítsd ki, mert addig nem rakódik le annyi trutyi benne.
Esetleg gondolkozz el, hogy kell-e neked az, hogy ilyesmi anyaggal áztatod be a ruhákat... én pont azért nem használok öblítőt, mert ezt undorítónak tartom :)
Új albiba költöztem és ez az előző lakó hanyagsága, hogy ilyen lett a mosószer adagoló. A vízsugarat próbáltam, hasztalan volt, most jön az áztatós fogkefés módszer, remélem sikerrel járok! És én is nagyon elgondolkozom hogy fogok-e használni öblítőt a jövőben. Maximum valami bio cuccot.
Köszi a segítséget!
Az Ultra Szavo penészelleni szere nálam bevált. Jól be kell spiccelni vele, pár órát hagyni rajta, és utána ragyogó fehér lesz.
Azt gondolom, hogy az öblítőszerekben lehetnek olyan anyagok, amik sötét, nedves helyen bepenészednek. Ezért mosás után mindig nyitva hagyom a mosógép ajtaját, és kihúzom félig-meddig a moszószeres-öblítős fiókot is, hadd szellőzzön.
Talán még valakit érdekel...
A Whirlpool AWE 2320-nak rohadt zárt, zeg-zugos vegyszeradagolója van. Én az egyéb takarítások előtt ebbe az idétlenségbe beledobok egy darab M5-ös acél anyát és egy nagyon erős - pl. szamárium - mágnessel kívülről tologatva kaparom le a felgyülemlett vastag szutykot. Azért M5-ös anya, mert annak laptávja a legszűkebb zeg-zugon is átfér, átmozgatható... Ezután mehet tovább az eddig bevált sikálás... :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!