Ajánlanátok nekem mosószert? Bőv. Lent.
Elősorban anyukák válaszát várnám. Van egy lassan 2 éves kisfiam. :) Valami hihetetlen mennyiségű szennyes gyűlik össze pár nap alatt. :)) Már nem győzöm a mosószert, és az öblítőt venni. Tomit használunk, többnyire Lenorral, vagy Coccolinoval.
Hogyan tudnék egy kicsit spórolni a mosószereken? Nagyon gagyit sem akarok venni, mert az több kár mint haszon.
Múltkor, anyukám vett 100ft-os boltba Lenor öblítőt.. és csupa kék folt lett tőle az összes ruha...és 60fokos mosáson sem tűntek el még sajna..:((
Tippek?
Mennyit használsz belőle? Nem lehet, hogy kevesebb mosószer is elég volna?
Nekünk egyébként az ariel vált be, két okból:
Egyrészt nem kell hozzá öblítő, mivel tökéletesen feloldódik, tökéletesen ki lehet öblíteni, és nincs rossz illata.
Másrészt pedig mert annyira kevés elég belőle, hogy anyagilag ez éri meg a legjobban. Porból 75 ml-t használok egy teljes dobnyi ruhához, gélből 35 ml-t, és elég. Egy mosásba kb. 30 Ft-nyi mosószer megy így bele, nemrég kiszámoltam. Igaz, úgy hogy amikor akció van, akkor tankolok! :)
Az ALDIban kapható Tandil az egyik legjobb minöségü mosószer, nekem ikreknél sem volt gond a mosás,szépen mos, majdnem minde foltot kivesz és sokkal olcsaóbb, mint az Ariel vagy a Persil.
Öblitöt nem használok, mert egyrészt tönkreteszi a ruhákat (a szálakra lerakódis és ezzel csökkenti a negvszivóképességet, olyan lesz minden anyag, mintha müszál lenne), másrészt erösen allergén, harmadszor a mosógép is hamarébb tönkremegy töle. Helyette ecetet használok (1 ek ecetsav az öblitö helyére), az a vizet lágyitja, a ruhák puhák lesznek töle, az ecet a legerösebb szagtalanitószer, ersen fertötlenit és a mosógépet is mészteleniti.
Én is csak azt tudom ajánlani,amit a 2/". Évek óta így mosok. Az öblítők nem csak a ruhákon képeznek bevonatot,dugítják el a gép tartályát,de a babád is allergiás lehet rá.
Az ecet nem káros,a ruhák sem lesznek ecetszagúak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!